A wc-ben mi lehet az, hogy lemegy a víz és van örvény is, csak a papír nem megy le meg ugye a kaki sem. Mi lenne a megoldás?
Dugulás van. Akkora nyílás még van, hogy a víz le tud folyni, de a szilárdabb anyag már nem megy le.
Pumpáld meg. Az valószinüleg elég lesz.
Szerezz egy hosszabb, kb, fél méteres fémdrótot! Nekem egy régi ruhaszárító egyik keresztrúdja van félretéve erre, kb. 3-4mm vastad és elég hajlékony, de erős. Azzal kell lenyúlni és meglökni a dugót!
A vécében azért avn víz, mert egy U alakú rész van a lefolyónál és így nem tud az összes víz lefolyni. Ennek az U-nak valamelyik részén akadt be a papír vagy egyéb és okozott dugulást, amin - ahogy előttem írták - a víz szerencsére le tud menni.
Tényleg csak le kell nyúlnod (nem árt gumikesztyű is) és átlökni az akadályt az íven, utána rendben lesz. A továbbiakban előbb húzd le a terméket és utána használj papírt, az megint húzd le külön, akkor nem lesz ilyen.
az egyik csészénk pont ilyen..megvan az ok is. Nem "kisdugulás" van, hanem a csésze belső formája nem jó. A másik csésze más kialakítású, a víz ugynígy hörögve megy le, de visz magával mindent.
Érdemes végignézni egy áruházban a csészék belső, levezető átmérőjét, ívét, és az öblítő víz irányát(persze nem lehet kipróbálni)
Rossz a csésze kialakítása, túl kicsi az elmenő lyuk,ugyhogy a 3-asal értek egyet,le kell cserélni, pl egy alföldire.
Még annyit megnézhetsz, hogy a bemenő 32-csőnél nincs-e berakva (a gumi alatt a csészefuratban) egy kis terelő műanyag alkatrész. Nem tudom a nevét, de ott szokott néha lenni egy ilyen víz terelő bizbasz.
Ha van(!) vedd ki onnan és próbáld ki e nélkül az öblítést. Ha nincs ilyen akkor csésze csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!