Total no frost hűtőszekrényt tényleg nem kell soha leengedni?
Ahogy öregszika hűtő egyre kevésbé müködik eza funkció, na meg a használat módja sem mindegy
Ezeke a hűtőgépek is be tudnak jegesedni, akkor le kel olvbasztani
Általában 1-2 évente jön el ez az idő
mint a #3-asnak, nekünk is 15 éve van LG total frost hűtőnk. Azóta nem volt kikapcsolva, nem látni még deres részt sem, pláne jegesedést. A nyitvahagyott ajtók bármelyikét csilingelés jelzi. Eleinte nem értettü, hogyan is működik, aztán rájöttünk, hogy ezt sosem tuudjuk meg..eszméletlen nagy találmány. Nincs hangja, és jelzi a szerviz felé a wiifin, ha baja van. Nos ilyen még nem volt
Kérdésre válaszolva: nem kell soha leengedni. Ez benne a nagy találmámy.
Ha benézel a hűtőbe, a belső falain kis ventillátorok forognak éjjel-nappal. ..ezek nem engedik a jegesedést, és gondoskodnak róla, hogy a 220 liter teljes területén egyforma legyen a hűtött levegő(nálunk 3 fok)
A mélyhűtőben szintén, csak ott -20 fok van.
Liebherr hűtőnk van. A hűtővel sosem volt gond, a fagyasztót 4 év után tavaly engedtem le először, mert már eljegesedett és amúgyis egy félnapos áramszünet volt felénk.
Ha van hűtőtáskád, jégakukkal pakolj bele mindent, majd ha kihúztad a hűtőt, akkor tegyél egy tál melegvizet az aljába, esetleg spricceld meg a jeges felületeket langyos vízzel. Pillanatok alatt le lehet választani a jégtáblákat, szárazra törlés és mehet vissza minden. Max egy órás mutatvány, de akkor már lehet sokat mondtam. :)
Takarítás okán szoktam kihúzni és leengedni a hűtőt évente egyszer-kétszer.
A mélyhűtőben lévő cuccokat (húsok, spenút, kitömésre váró macskatetem, az igazi Szent Jobb, stb.) beteszem a kádba és letakarom egy pokróccal.
A hűtő két részének aljába rongyokat rakok, amik az olvadó vizet felfogják. Télen rá lehet segíteni egy melegítővel, például ilyennel:
Kb. másfél órás művelet a hűtő kimosásával együtt, a kádban a pokróc alatt a cuccok nem olvadnak fel. A ki- és visszapakolás közben pedig mindig rádöbbenek, hogy a Szent Jobbon kívül mennyi fölösleges dolgot tartogatok a fagyasztóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!