Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ilyet szabad használni, nem...

Ilyet szabad használni, nem szólnak érte?

Figyelt kérdés
Éjjel a ház előtt lévő rózsabokrot szakszerűen kiásta valaki, a gödröt már nem tudta visszatúrni. Nem ez sz első eset hogy szépen kiástak valamit. Pár éve egy nagyon formás töves fenyőfát tettem a ház előttre hogy majd megnő és minden évben díszítem. Még aznap éjjel megtetszett valakinek. Főúton lakom és végig vannak szomszédok és szembeszomszédok is, a közvilágítás nagyon jó, extra fényű lámpákat szerelt az önkormányzat az oszlopokra, tehát nem igazán lehetne "lopni", mert látható amit csinál. Esténként fáradt vagyok és nem az ablakban állok, nyilván amikor már mindenki alszik, akkor teszi a dolgát. Azt találtam ki hogy mozgásérzékelős lámpát teszek a házra és ha valaki a ház elé jön akkor az felvillan éjjel. De mint írtam ez forgalmas főút és buszok is járnak éjjel és ha eljönnek a ház előtt, felvillan. Egyelőre ez lenne amíg nem járok utána milyen kamerát szereljek. Most már lehet számítani arra hogy kapun belülre is bejön. Kutyám nincs.
2023. jún. 4. 20:06
 1/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
96%

Egyből kamerával kezdenék. Én először eldugott helyre szerelném fel a kamerát, aztán ültetnék ki valamit, hogy kiderüljön ki a tettes, meg mikor jön...

Nem szólnék neki semmit. Ha ismerem, panaszkodnék neki, hogy valaki kilopja a növényeimet a földből, úgyhogy szereltem fel egy kamerát...

Hidd el, többet nem fog lopkodni és még a "jó viszony" is fent marad...

2023. jún. 4. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem sok értelme van, 2x el megy arra éjjel és tudni fogja, hogy mozgásérzékelős a lámpa. Ha megteheted akkor szereltess fel kamerát, 150e Ft körül már használható minőségű kamera rendszert építenek ki és ha a környéken betörés, rongálás van már hasznos információval szolgál a hatóságoknak.
2023. jún. 4. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Egyrészt én elengedném a dolgot, közterületre szerintem egyébként amúgy se nagyon ültethetnél semmit. Másrészt közterület-figyelő kamerát nem üzemeltethetsz, még a végén neked lenne bajod belőle. Egyébként engem is bosszantana, lehet hogy én is kitennék egy rejtett kamerát.
2023. jún. 4. 20:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem azért a filléres rózsáért, de pont 2 napja permeteztem le, szépet mutatott, már eléggé meg is nőtt és csak úgy kiásta valaki. Ha kint hagynám a kocsit, valószínű abból is kiszednének valamit úgyhogy muszáj lesz kamera. De először ijesztésnek megteszi a mozgásérzékelő is, felvillan és megijed. Ha van esze, akkor többet nem lopkod. Ilyen rohadék emberek miatt kell plusz költségbe verni magam, hogy kamera legyen.
2023. jún. 4. 21:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy ha fel is veszi a kamera ki vitte el a virágot hova viszed a felvételt?

Rendőrségre?Nagy ívben tesznek rá.

2023. jún. 5. 08:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Szomszédom egy idős asszony, kapun belül a kerítés mellett tartotta nagy dézsában a pálmáját és ellopta valaki, kihívta a rendőrt, szemlézett, mert értékes virág volt, de nem lett belőle semmi, mert nincs kamerája. Úgyhogy foglalkozik vele a rendőr ha jelentik.
2023. jún. 5. 09:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, miért pontozták le teljesen a hármast. Tényleg kérdés, hogy közterület-e már az a rész, mert azt legálisan nem figyelheted kamerával, amit pedig oda ültetsz, az olyan, mintha valami cuccodat kiraknád a ház elé az út szélére. Mikor elviszik, betörés nem történik, mondani meg mondhatod, hogy attól még a tiéd volt. Ha egyszer útban lenne az önkormányzatnak valami bokrod vagy fád, még ki is róhatnának rád valami bírságot a közterület jogtalan használatáért. De amíg nincs útban nekik, természetesen leszarják, ki mit ültet a ház elé.

Az érzékelős lámpára szerintem is 2 perc alatt rájönne a tolvaj, inkább a kamera (még ha nem is legális), és reménykedj benne, hogy ismerősöd. Akkor meghívatod magad hozzá egy teára, egyben elkéred pár percre az ásóját, hogy kiásd és visszavidd a növényeidet.

2023. jún. 5. 13:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Közterületnek számít minden, nyilván a ház előtti terület se a tulajdonosé hanem a közút és az önkormányzat tulajdona, de akkor se szabályos hogy valaki odamegy az ablak alá és elviszi ami kell. Sokan még azért is szólnak ha a házuk előtt van szilva vagy meggyfa és járda mellett a járókelők levesznek pár szemet, oké hogy közterület, de azé a fa aki gondozza és aki odaültette. Régen nem volt ilyen hogy loptak, bármit kint lehetett hagyni, mert nem mertek odamenni.
2023. jún. 5. 15:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!