Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nyárikonyha? Van vele teendő?

Nyárikonyha? Van vele teendő?

Figyelt kérdés
Házvásárlás előtt vagyunk és több házhoz is tartozik nyárikonyha. Az épület egyben van, tehát a ház aljában találhatóak meg általában. Lehet buta kérdés, de van valami teendő a nyárikonyhával pluszban, ha tegyük fel nem igazán használnánk ki? Úgy értem ezt, hogy gond, ha pl nem fűtjük soha? Nem lesz így a falban, csövekben kár? Nem igazán hiszem, hogy nagyon sok időt ott töltenénk, maximum tényleg csak nyáron, ha úgy adódik, de felmerült bennem, hogy egy nyárikonyha okoz e plusz kiadást a rezsiben?
2023. máj. 22. 15:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem baromi jó dolog egy nyárikonyha, sajnos nekem nincs, de nagyon irigylem akinek van. Nyáron befőzni, bulikra megfőzni sokkal jobb mint a lakás. Télen vidéken vannak a disznóölések, arra is nélkülözhetetlen helyiség.

Ha a fagyok előtt elzárjátok ott a vizet és a csapokat utána kinyitjátok, akkor semmi nem fog elfagyni, de remekül lehet ott tárolni mindenféle élelmiszert. Viszont nem árt egérvédelemmel ellátni.

2023. máj. 22. 16:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Fűtetlen helyiség tud károsodni. Az anyagok hidegben összehúzódnak, melegben kitágulnak, és a különböző beépített anyagok hőtágulása nem egyforma, ezért idővel elválnak egymástól. A nedvesség se tesz jót a falaknak. A nem lakott házak gyorsabban pusztulnak, mint a lakottak. Én azért, ha jó állagú helyiség, csinálnék oda egy fagymentesítő fűtést. Még ha csak 0 fokot tartasz is, az is elég. Zöldség- és almatárolásra is csak akkor jó, ha nincs bent fagy.

Nálunk csak lomtár, és nincs is fűtve, de tönkre is ment elég rendesen.

2023. máj. 22. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!