Miért vannak az aszalványmolyok (ételmolyok) az emeleten ennyire elszaporodva?
Eredetileg a földszinten a konyhában szaporodtak el, mert az egyik családtag igénytelenül nyitva hagyva/szétszorva pakolta vissza a szekrénybe pl a fűszereket.
Az emeletet viszont nem értem teljesen, miért vannak ennyire jelen, ha nincs táplálékforrás?
A mellettem lévő családtag szobájában vannak inkább jelen, az ő szobája olyan kb mintha egy turkálóba lennék, van 3 ruhásszekrénye tele ruhákkal, de mivel nem ruhamoly ezért nem értem.
és nem hiszem, hogy lentről jönnek fel mind..
Illetve azt szeretném kérdezni, hogy érdemes lenne mindent kidobálni, lefertőtleníteni vegyszerrel a konyhaszekrényben? Elvileg ki lett takarítva a családtag által, de még mindig nyitva tárol mindent és félvállról veszi. Köszönöm szépen.
Az ételmolytól azért nehéz megszabadulni, mert sokféle kaját megeszik és aztán akár a papírszalvétában vagy egy doboz pereme alatt is elvan a kukac amíg átalakul molylepkévé.Egy héten kikelnek, ez lehet bármi ami nekik ehető és aztán nagyon messze is elmásznak.
Tavaly kidobták a fél spájzot miatta, még sem sikerült megszabadulni tőlük. Olyasmikben találom meg amiről azt hiszem teljesen zárt. Dobozban, zacskóba csomagolva és benne van a moly. Vettem már elő bontatlan lisztet, darát úgy, hogy vásárlás után visszazárható zacskóba tettem, azt zárható nagy dobozba és mikor használni akartam volna akkor benne volt a moly.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!