Üdv. Tettem fel hirdetést a jófogáson. Lett egy érdeklő, csak ő a hirdetésem akarta megvenni. Ez mit jelent?
Vannak fals érdeklődők, csak a mail címedet csalják ki szállítás, vasárlás kapcsán, hogy kell ez az adat. Aztán kapsz mailt, hogy igazold vissza neki. Innentől jön a kémprogram letöltése, ami további adatokat lop.
Ne adj ki mail címet stb.
Kicsit kurta a fogalmazás néha, túl szabványos, olyan nem túl odaillő szójelentésekkel.
Kapsz még pár hasonló erdeklődőt biztos. Ha nem írsz nekik abbahagyják.
Szerintem azt akarta írni, hogy a hirdetett dolgot venné meg, csak add meg a mailcímedet. De nem jött össze a fordítógépes szöveg.
Tőlem is már kétszer akarták elkérni a mailcímemet. Miközben nyilvános a telefonszámom, írni meg lehet privátban a Jófogáson.
Mindkét esetben gyakori női név volt az "érdeklődő", Tóth Erika és Kovács Krisztina. (Úgy gondolták, megbízhatóbb neveknek tűnnek, mint a Lakatos Ronáldó.)
A fogalmazás furcsa, valószínűleg fordítógép segítségével készült.
Spam, pènzt akar ìgy vagy úgy kicsalni. Nem ember, csak spambot.
Jófogáson kb az èrdeklődők 2/3-a ilyen próbálkozás.
Azt, hogy rosszul fordított neki a Google fordító. Viccet félretéve, sajnos ezek adathalász csalók, akik csak az e-mail címedet akarják megszerezni és a kártyaadataidat.
A Vatera megbízhatóbb, ott én még egy ilyennel sem találkoztam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!