Hogyan tudnék elvitetni egy padot a ház elől?
Laktam panelban. Volt pad is. Ültek rajta emberek is.
Képzeld nem zavart sose.
Sőt, néha jobb volt mint tévét meg telefont bámulni.
Láttam éppen csak járni tudó gyerekeket galambot kergetve önfeledten nevetni. Láttam tiniket szakítani és összejönni is.
Láttam magányos idős embereket akik barátokat találtak azon a padon.
Láttam zokogó kismamákat akik sírva fakadtak a fáradtságtól és megkönnyebbüléstől, hogy végre elaludt a kicsi.
Soha nem zavart, hogy zajlik körülöttem az élet.
Most kertesben élek, falun. A legtöbb ház ablaka az utcára néz és képzeld az út túlsó oldalán olyan jelenség van, ami már nagyon ritka falun is. Kint ülnek az idősek jó időben és traccsolnak.
Egyébként miért zavar ott a pad?
Félsz, hogy belesnek, vagy hogy behallatszik amit beszélnek?
Szerintem nem troll.
Vannak ilyen megkeseredett emberek.
Volt két hasonló megkeseredett banya
Cegléden volt hasonló.
Ott két lakótelepi focipályát zárattak be,mert 1-1 lakót
( senki mást)zavartak a labdák pattogása.Beperelték ott a banyák az önkormányzatot és meg is nyerték a pert.
Két focipályát zárattak be Cegléden, mert egy-egy lakót zavart a labdák pattogása, több konfliktus után beperelték az önkormányzatot, és megnyerték a pert.
A bíróság ítélete szerint tehát egy-egy lakos érdeke és pihenéséhez fűződő joga felülírja a környékbeli gyerekek egészséges életmódhoz fűződő jogát
"A Telexnek a környéken lakók elmondták, a többséget nem zavarta a focipályákról kiszűrődő zaj"
Akkor most én elmesélem.
Én is társasházban élek,a mi tásasházunk elött is van pad.
Fiatal vagyok,de pár éve volt egy balesetem utána műtötték a lábamat,műtét után egy ideig nehezen tudtam csak lépegetni.
Intéztem így is természetesen a dolgaimat bolt posta stb.
És mielőtt felmentem volna ezek után a 4. Emeletre nagyon jó érzés volt a ház elött a padon 1-2 percet megpihenni.
Mondhatod,hogy fiatal voltam és ez egyszeri ritka alkalom volt hogy lábadoztam.
De gondolj bele ezekben a társasházakban mennyi idősebb ember él aki nehezen mozog,nehezen jár,aki örömmel leülne 1-2 percre egy padra.
Szerinted az,hogy téged zavar az a pad,fölülirja a többi helyben lakó egészséges életmódhoz fűzödő jogát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!