Miből épitsünk házat Poroterm 38, vagy Ytong 37,5?
melyikre kell még szigetelő réteg is
???
Én olcsó téglából építettem, és vastagon szigeteltem. Ha újra építkezek majd, eps zsalus megoldást választok. Ezt javaslom neked is. Több cég foglalkozik ilyennel, mint pl. prokoncept, isotec.
A régivágású, korral haladni képtelen "szakik" ellenvéleménye pedig hülyeség. Ilyenek szoktak lenni, mint pl: bedunsztolod a házad. Hülyeség, a lakás párája amúgy sem a falakon távozik. Lásd milliónyi ember penészgondja.
Ami gond lehet, az a falak hőtárolásának hiánya. Jogos, de modern szabályozható fűtéssel ez nem probléma. Jancsikályhánál igen. Ezen kívül még mindig jobb a helyzet, mint a könnyűszerkezetes házaknál, mert itt a belső falakat felhúzhatod valami nehéz falazóanyagból. (Pl. mészhomoktégla)
De megúszod a külső szigetelés munkadíját, a belső falvésést (villany, víz stb.).
Mondjuk nekem a gyengém a szuperszigetelt ház. A mostani is passzívház-közeli, néznek is a szomszédok, hogy itt soha nem füstöl a kémény...:)
"Nálunk a szomszédban Ytongból építkeztek és arra is raktak nem kevés szigetelést."
Hát igen, csak hát akkor minek a szuperdrága jól szigetelő falazóanyag? :)
itongra azert kella szigetelés mert jól hőszigetel de szereti a vizet beszívni..
Én itongból építkeznék ha tehetném, aztán szigetelés helyett kistéglával melléhuznék egy falat amit egybemalteroznék vele...
"de szereti a vizet beszívni"
Azért vakolat kell rá, nem szigetelés!
17:12!
Nem tudom, nekem nem volt beleszólásom. Ők tudják...
Egyébként nekik majdnem, hogy mindegy lett volna, hogy miből épül, mert van rá pénzük bőven.
Én ha most építkeznék, hagyományos porothermből csinálnám + szigeteléssel. De ez csak a szubjektív véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!