Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miből épitsünk házat Poroterm...

Miből épitsünk házat Poroterm 38, vagy Ytong 37,5?

Figyelt kérdés

melyikre kell még szigetelő réteg is

???

2010. okt. 10. 09:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Én olcsó téglából építettem, és vastagon szigeteltem. Ha újra építkezek majd, eps zsalus megoldást választok. Ezt javaslom neked is. Több cég foglalkozik ilyennel, mint pl. prokoncept, isotec.

A régivágású, korral haladni képtelen "szakik" ellenvéleménye pedig hülyeség. Ilyenek szoktak lenni, mint pl: bedunsztolod a házad. Hülyeség, a lakás párája amúgy sem a falakon távozik. Lásd milliónyi ember penészgondja.

Ami gond lehet, az a falak hőtárolásának hiánya. Jogos, de modern szabályozható fűtéssel ez nem probléma. Jancsikályhánál igen. Ezen kívül még mindig jobb a helyzet, mint a könnyűszerkezetes házaknál, mert itt a belső falakat felhúzhatod valami nehéz falazóanyagból. (Pl. mészhomoktégla)

De megúszod a külső szigetelés munkadíját, a belső falvésést (villany, víz stb.).

Mondjuk nekem a gyengém a szuperszigetelt ház. A mostani is passzívház-közeli, néznek is a szomszédok, hogy itt soha nem füstöl a kémény...:)

2010. okt. 10. 11:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a szomszédban Ytongból építkeztek és arra is raktak nem kevés szigetelést.
2010. okt. 20. 16:56
 3/7 anonim ***** válasza:

"Nálunk a szomszédban Ytongból építkeztek és arra is raktak nem kevés szigetelést."

Hát igen, csak hát akkor minek a szuperdrága jól szigetelő falazóanyag? :)

2010. okt. 20. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:

itongra azert kella szigetelés mert jól hőszigetel de szereti a vizet beszívni..

Én itongból építkeznék ha tehetném, aztán szigetelés helyett kistéglával melléhuznék egy falat amit egybemalteroznék vele...

2010. okt. 20. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:

"de szereti a vizet beszívni"

Azért vakolat kell rá, nem szigetelés!

2010. okt. 20. 21:05
 6/7 anonim ***** válasza:

17:12!

Nem tudom, nekem nem volt beleszólásom. Ők tudják...

Egyébként nekik majdnem, hogy mindegy lett volna, hogy miből épül, mert van rá pénzük bőven.

Én ha most építkeznék, hagyományos porothermből csinálnám + szigeteléssel. De ez csak a szubjektív véleményem.

2010. okt. 21. 09:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm eddigi hasznos válaszaitokat,még gondolkodunk rajta miből épitsünk....
2010. okt. 21. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!