Miért az önkormányzatot szidja a lakosság, hogy koszos a járda? Még az ősi közmondás is azt mondja, hogy söprögessen mindenki a saját portája előtt. Mert az egyébként nem a polgármester vagy az önkormányzat feladata lenne.
"Még az ősi közmondás is azt mondja, hogy söprögessen mindenki a saját portája előtt."
És hova söpörjem? Át a szomszéd háza elé, ő meg vissza az én házam elé?
"Miért az önkormányzatot szidja a lakosság, hogy koszos a járda?"
Mert a járda az önkormányzat területe. Ennyire egyszerű. Nekem nincs a használatára több jogom, mint bármelyik másik polgárnak. Nem tilthatom meg, hogy ide parkoljanak. Nem ültethetek oda két fát az önkormányzat írásos engedélye nélkül. Pont a házam előtt, az út és a járda közötti szakaszon van egy távközlési oszlop, anélkül hogy ebbe bármi beleszólásom lenne. Ha van is ott gyümölcsfa, annak a termésére nem formálhatok semmilyen jogot.
Akkor mégis mire föl legyek én felelős a terület karbantartásáért?
Én elfogadnám azt ha terület az "enyém" (nem feltétlen tulajdonjog szinten) és nekem kell karbantartanom, de akkor például ne is parkolhasson oda más az engedélyem nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!