Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért az önkormányzatot...

Miért az önkormányzatot szidja a lakosság, hogy koszos a járda? Még az ősi közmondás is azt mondja, hogy söprögessen mindenki a saját portája előtt. Mert az egyébként nem a polgármester vagy az önkormányzat feladata lenne.

Figyelt kérdés

#köztisztaság #járdatakarítás
2023. ápr. 28. 09:33
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

"Még az ősi közmondás is azt mondja, hogy söprögessen mindenki a saját portája előtt."

És hova söpörjem? Át a szomszéd háza elé, ő meg vissza az én házam elé?

2023. ápr. 28. 09:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Elmondom. Ha meghozzák a fát hasábban, és felkuglizva szeretném behordani, és a fűrészes nem ér rá azonnal, és egy kis részt elfoglalok a járdából, akkor közterület foglalási engedélyt kell kérnem, és fizetnem kell érte. Ha egy reklámtáblát szeretnék kitenni, na akkor meg pláne fizetnem kell. Na, ha a hasznát ő kaszálja, akkor persze hogy zokon esik, ha a rendben tartását és síkmentesítését meg rám sózza.
2023. ápr. 28. 13:22
 3/3 anonim ***** válasza:

"Miért az önkormányzatot szidja a lakosság, hogy koszos a járda?"

Mert a járda az önkormányzat területe. Ennyire egyszerű. Nekem nincs a használatára több jogom, mint bármelyik másik polgárnak. Nem tilthatom meg, hogy ide parkoljanak. Nem ültethetek oda két fát az önkormányzat írásos engedélye nélkül. Pont a házam előtt, az út és a járda közötti szakaszon van egy távközlési oszlop, anélkül hogy ebbe bármi beleszólásom lenne. Ha van is ott gyümölcsfa, annak a termésére nem formálhatok semmilyen jogot.

Akkor mégis mire föl legyek én felelős a terület karbantartásáért?

Én elfogadnám azt ha terület az "enyém" (nem feltétlen tulajdonjog szinten) és nekem kell karbantartanom, de akkor például ne is parkolhasson oda más az engedélyem nélkül.

2023. ápr. 28. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!