Olyat lehet csinálni hogyha én úgy gondolom hogy az én házam egy őrségi technológiával épült akkor meg pályázok egy olyan felújítást aminek keretében műemléki védettséget kap?
Figyelt kérdés
Ez azért is lenne fontos mert az évtizedek alatt történt benne olyan felújítás ami műemlékvédelem szempontjából nem eredeti tehát azt vissza is kéne állítani ezt pedig nem olcsó.2023. ápr. 18. 08:49
12/18 Revolúcióbiológus válasza:
100 évesnél fiatalabb épületnek általában csak akkor adnak, ha valami konkrét történelmi esemény kötődik hozzá, pl. csata, egyezmény, híres lakók.
100-200 éves kor között főleg olyan villák, kastélyok, középületek kaphatnak, amelyek kimagasló építészeti értékkel bírnak, s a maga nemükben unikálisak.
Egy közönséges lakóépület 200 éves kor alatt nem valószínű, hogy kapna műemlékvédelmet, hacsak nem valami különleges tájkép része és egész utca vagy település részeként kerül védelem alá, mint pl. Hollókő.
13/18 A kérdező kommentje:
Én híres vagyok.
2023. ápr. 18. 15:05
14/18 anonim válasza:
Tehát van most egy sok évtizeden át lelakott házad, amit ingyen pénzből fel akarsz újítani.
15/18 A kérdező kommentje:
Jobb lenne ha még fizetnének is érte
2023. ápr. 18. 17:09
16/18 anonim válasza:
igazabol egy muemleket kotelessege lenne az allamnak rendben tartania. de sajnos ez ne igy megy
17/18 Revolúcióbiológus válasza:
#16: Miért volna neki kötelessége? A műemléknek is van tulajdonosa, nem közvagyon. Pl. ha van egy régi festményed, szobrod, Bibliád megmaradva családi örökségből ahhoz semmi köze nincs az államnak. Mármint normál esetben - a történelemben láttunk példákat arra, hogy jön a karhatalom és erőszakkal elveszi amid van, de gondolom ezt nem akarod.
18/18 anonim válasza:
az en nezetem szerint a muemlek nem csak a tulajdonosanak ertek, hanem az allamnak is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!