Mi a véleményetek a panellakásokról ? Jó megoldás lakhatásra ?
Az a kérdés, hogy mivel hasonlítod össze.
Laktam olyan kertesben, ahol a szomszéd kakukkos órájához igazítottam a napomat.
Laktam olyan panelben, ahol kellemes csend volt, és olyanban, ahol zavart a zaj (ugyan az a lakás, közben a szomszédok cserélődtek)
A szomszéd kertesben és panelben is lehet "török átok", és nagyszerű is.
A nagy különbség, hogy egy panelt pár évente kitapétázol 10 évente csapokat cserélsz és kész a karbantartás. A kertesben mindig van tenni való. Cserében van néhány négyzetméter föld, ami csak a tiéd. Ott lehet randalírozni, konyhakertet csinálni (a saját növény nagyon drága, de a boltinál nagyon sokkal jobb)
Civil emberként az a véleményem, hogy elavult. Annak idején gyors és “jó” megoldás volt a lakhatásra, de előbb vagy utóbb tönkre fognak menni, akkor pedig azon kívül, hogy le kell őket bontani, tetemes mennyiségű ember lakhatása lesz kérdőjeles.
Építőipari dolgozóként pedig hulladék az összes. Alacsony rezsi, könnyű karbantartás, de minőségileg katasztrófa
#6: de miért katasztrófa?
Ahol nem buherálták a víz, fűtés meg villanyhálózatot kóklerek, 50 év múlva is működik minden.
Szerkezetileg szintén atomstabil.
A ma épülő "lakóparkok" betonja meg 10-15 évesen esik szét.
Panelből sincsen "a panel" hanem többféle típus van. Vannak jobb-rosszabb elrendezésűek, jobb-rosszabb helyen.
Összességében egy felújított panel közel ugyanazt a szintet tudja hozni, mint egy olcsóbb új építésű lakás. Cserébe ugyanúgy bele kell ölni a pénzt.
Egyszerűen rengeteg borzalmasan van összerakva. Sok helyen porzanak a falak, hullik a kavics a betonból, rozsdásodik át minden.
Ezzel nem értek egyet. Energetikailag sosem lesz olyan, mint a most épülő társasházak. Persze ezekből is vannak rosszak, de alapvetően sokkal szigorúbb és korszerűbb előírások, szabványok alapján épülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!