A régi fényképezőgépek tekercsein lévő képeket hogyan nézhetem meg?
Fény felé fordítod, és látod.Ha diakèp, akkor a diát eredetibe látod, ha színes negatív, akkor a színek mások.
De ilyen kicsibe nem látni a részleteket.
A diát diavetítővel lehetne kivetíteni, hogy jól lássad.
Okostelefonon keresel egy full fehér képet. Felhúzod maxra a fényerőt. Ráteszed a képernyőre. Egy másikkal meg lefényképezed, s a képet szerkeszted, hogy legyenek jók a színek.
Nem lesz tökéletes a minőség, de ennél egyszerűbbet s olcsóbbat nem tudok.
A dia is tekercs. A fényképezett diát előhívás után elvágták és diakeretbe rakták. Ez nem negatív film volt, hanem diára fotóztak. Előhívás után nem negatívot, hanem rendes képet kaptál.
A másik típus, a hagyományos negatív filmtekercs, ami eló hívás után negatívot kaptál. Ezt képre fotózták még, így lett a papírkép amit előhívtak.
Találtam rá megoldást. Fehér háttér az egyik telón, és egy app segítségével szkennelni tudom a negatívokat, és azt alakítja át, és menti el.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!