Állami gondozottak hogyan, hol és miből vesznek házat, lakást maguknak?
elsősorban vidéken,kis falukba akár már 1 millióból lehet venni egy kis házat,sőőt..olcsóbban is akár..ha esetleg ujítani kell arra elég 100ezer,a többiből futja bútorokra.
Nagy városba nemhiszem hogy tudna lakást venni.
Ez jó kérdés, és jogos. Nem lennék a helyükben, nagyon nehéz lehet minde nélkül kicsöppenni a felnőtt világba.
Mondjuk én nem vagyok állami gondozott, és a szüleim még ennyit se tudtak nekem adni. A lakásomat teljesen hitelre vettem (akkor még lehetett önrész nélkül).
Igen, mi is a férjemmel a kis összkuporgatott pénzünkből, anyósomék segítségével, és minimális hitelből ugyan, de egy kis eldugott helyen, falu végén tudtunk magunknak házat venni. Nekünk csak az számított, hogy házunk legyen. Semmi nem volt a házban, csak villany!!!! Se víz, se gáz! De miénk lett, és mostmár van egy szép kis picike házunk!
Ezért nem tudom, hogy hogyan tudják elkezdeni az életüket a semmiből!
Szia nekem az egyik osztály társam volt állami gondozott és 21 évet ha már betöltötte akkor nem kaphatja meg a pénzt!
Szabolcs megyében vett magának házat 900E ért kb 300Eret költöttek a felújításra és a fürdőszoba kialakításához!
A többi ment bútorra meg amire tellett neki belőle!
Hát szerintem ez azért nem olyan rossz. Ebből simán megvan egy 6-7 milliós háznak az önerője - a mi másfél szobás panelünk Zuglóban, 10 percre a Deák tértől kerül ennyibe.
Ja meg erre számíthatnak, az se rossz. Én is kaptam volna a szüleimtől támogatást, de tönkrementek, mielőtt befejeztem a gimit. Az állam nem fog nekik tönkremenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!