A közvetlen szomszéd kb.25 gyöngytyúkja teljesen kikészít az állandó rikácsolásával. Mit lehet tenni?
Keürletileg rendelet határozza meg hogy hol és hogyan és mennyi háziállatot lehet tartani, javaslom keress utána. De azt ne képzeld már kedves első, hogy majd valaki más úri kedvéért-kényéért levágja a saját tyúkjait.
De tény, 25 tyúk elég sok és hangos.
Add el a házad és vegyél magadnak egy tanyát valahol a puszta közepén! Ott nincs szomszéd, nincsenek káráló tyúkok, azt csinálsz, amit akarsz, a kutya sem fog zavarni! :-D
(Vigyázz, mert a Nap besüt majd az ablakodon, sőt néhány madár is arra fog szállni, de őket majd lövöldözd le!)
Semmit. Azok rikácsolnak. Tudom, nekünk is volt sok.
Ha más kárt nem tesznek és rendeletbe nem ütközik a tartásuk, legfeljebb megkérheted a tulajt, hogy tegye máshova a tyúkudvart.
Viszont jó hír: patkányotok tuti nem lesz, az nem bírja a gyöngyik hangját.
Szerintem meg pont a szomszédnak kellene tanyára költözni, ha 25 tyúkot tart! Egyébként tényleg nézz utána az önkormányzatnál, mert meg van határozva, hogy mennyit tarthat.
A szomszéd nálunk birkákat tartott. A megengedettnek kb. 4 szeresét. NEm is etette őket rendesen, azok meg szerencsétlenek bégettek egésznap az éhségtől, meg ugye a szag, mert takarítva sem voltak rendesen. Az egyik szomszéd nem bírta, és feljelentette a pasit. Az önkormányzat meg kötelezte,hogy tartson kettőt, mert annyit lehet, a többivel csináljon valamit. Hozzáteszem, a pasi nem is lakik ott, tehát elhiszem,hogy őt nem zavarja. Még kettővel el voltunk, azok nem voltak annyira hangosak, de amikor 8 nyomta egyszerre, az már dühítő. Pláne a szomszéd 3 hónapos babájának!
Aki több állatot akar tartani, az költözzön ki tanyára. Ott kell gazdálkodni, nem a városban!
Sajnos ha a szomszéd nem változtat a helyzeten, csak az önkormányzat marad, ott próbálj meg segitséget kérni.
Tudom, hogy nem segit, de cserélj a 3.16-ossal, ő biztosan boldogan hallgatja majd egész nap a rikácsolást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!