Ki kell, hogy bejelentse a fúrt kutat?
Társasház. Osztatlan közös tulajdonon van a fúrt kút.
Nincs közös képviselő.
Szükségetek van rá?
Ha nem, akkor temessétek be és tüntessétek el minden nyomát.
Van kertünk, szintén osztatlan közös, s néhányan időnként használjuk. Van rajta szivattyú.
Van aki gyakran használja, van aki kevésbé, egyikünk eddig egyáltalán nem -nemrég vette a lakást.
Ezért jó egy társasház, mert mindenkinek csak jogai vannak, de ha intézni kell valamit akkor mindegyik csak sumákol.
Persze van előnye is, mert ha megbüntetnek majd 1millióra,
akkor csupán negyedmillió jut lakásonként.
:))
Az a baj, hogy nem lehet tudni, mennyire veszik majd komolyan ezt.
Én családi házas utcában lakom. Gyakorlatilag minden háznál van fúrt kút. Szerintem senki nem fogja bejelenteni. Namost hogy derülhet ki? Amíg a szomszédok nem változnak, itt nemigen fog senki senkit feldobni. Akkor? Műholdfelvételről azt se szúrják ki, ha valaki garázsbeállót csinál szabálytalanul. Az se valószínű, hogy hatósági emberek járják az utcákat és nézelődnek.
Szerintem ez kb. olyan "muszáj az EU miatt"-jogszabály, amit a törvényhozók sem gondolnak komolyan.
De biztos, ami biztos, jobb nem bejelenteni, hátha kitalálnak rá valami adót.
Régi(analóg) történet. Vidéki szociális otthonban az ételmaradékot a közelben lévő kis tóba öntötték. A halak is jól jártak, az intézet is, mert a kifogott halból szinesítették az étlapot. Na, jött az ellenőrzés ,felszólították őket,hogy jegyzőkönyvezzenek minden kifogott halat,és saját bevételként könyveljék le az értéket, és a többi,és a többi.
Jkv. tudomásulvéve, másnapra csak döglött halak a tóban. Se jegyzőkönyv, se bevételkönyvelés,se k...#a.
Mindenki jól járt, kivéve a tényleges valóságot.
Temessd be, fojtsd le stb, legfeljebb nem lesz ott friss zöldség, eper,virág a továbbiakban.(Lesz bevétel /???/ ... valahol.) No meg a multik polcairól is jobban fogy....
18-as, pontosan így van!
Nekem van egy kiskertem a háznál. A kutam olyan sekély (nincs 7 méter mélyen az alja), hogy biztosan talajvizet használok. Amit a kút 20 méteres körzetében locsolok szét, tehát tkp. ugyanoda juttatom vissza a vizet. Hogy ezzel én hogyan veszélyeztetném a vízbázist, az számomra rejtély.
De ha nekem 100-150e Ft-ot rá kell költenem a szakértői dokumentáció elkészítésére (márpedig kb. ilyen összegekről hallani), majd utána bármikor várhatom, hogy adót is kitalálnak hozzá, akkor elkezdek majd számolni. A fúrt kútból szivattyúval hozom fel a vizet, amihez áram kell. Tehát a fogyasztott áram + a szakértői doksi költsége lenne ennek a víznek az ára. Ha rákötöm a kerti csapra, akkor nem kell szivattyú, hiszen van víznyomás. Akkor a víz árát fizetem meg, de más költségem nincs vele. Ha úgy jövök ki jobban, akkor igenis be lesz temetve a fúrt kutam, és ezentúl nem talajvizet használok öntözésre, hanem vezetékes ivóvizet.
Ez ám a környezetkímélő megoldás, ugye?
Ezzel védem Magyarország vízbázisát, ugye?
Néha az az érzésem, hogy ha a sarki kocsmából találomra válogatnánk politikusokat, akkor is értelmesebb döntések születnének, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!