Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mtől hűl le a lakás?

Mtől hűl le a lakás?

Figyelt kérdés

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy télen, ha pl van kint -5 fok én pedig a lakást 23 fokra felfűtöm, akkor reggel 6-ra már ilyen 17-8 fokra lehűl a ház. Kívűlről hungarocell-el van szigetelve, a padláson nincs gyapot, viszont a mennyezet is hungarocell-ből van, az ablakok is jól szigetelnek. Annyi van, hogy amikor a lámpákat szerelte a villanyszerelő, akkor a padlásról való gégecső levezetéshez kivágott egy 10x10cm-es négyzetet a lámpák helyén, de én nem gondolom, hogy ez befolyásolná enyire a benti hőmérsékletet.

Tehát a kérdés, hogy hol megy el a meleg? Előre is köszönöm a válaszokat, viccelődő emberek hanyagoljanak legyenek szívesek!

2023. márc. 11. 14:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tegnap 0 fok volt.

Nem -5, de nem gondooom, hogy ennek indokolnia kellene 5x annyi hőveszteséget.

2023. márc. 12. 00:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

11: Attól is függ, hol méred. A hálószobában még melegebb is lehet reggelre, mint olyan szobában, amiben nem aludtak.

És mikor méred.

Én pl. délután keltem fel, addigra az utcán 18 fok lett.:) Hajnalban tuti 3-4 fokkal hűvösebb volt a szobámban.

Meg attól függ, melyik település, ma nagy szélvihar volt, az átfújja a házat.

2023. márc. 12. 02:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Ezek jó gondolatok. Reggel kelünk, rendes emberként, viszont tény, hogy ez a hálószoba hőmérséklete.
2023. márc. 12. 08:38
 14/15 anonim válasza:
100%
Nekünk nincs szigetelve a ház (ikersejtes 40-es téglából épült), és ugyanezt tapasztaljuk vacak 40 éves ablakokkal 😅 ahol nem alszunk ott reggelre 17-18 fok van, szerintünk ez így normális. Ablakcsere után minden szaki azt mondja 2-3 fokkal melegebb lesz.
2023. márc. 12. 09:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

a mennyezeten megy el a sok hő.

a kis felragasztott centi vastag hungarocell azért nem ér túl sokat.

meg gondolom a kályha miatt elég jelentős huzat is van.

2023. márc. 12. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!