Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nektk fizetnek azert mert...

Nektk fizetnek azert mert szelektáljátok a hulladékot?

Figyelt kérdés
Például a pet palackok különgyűjtése munka, amiből valaki később hasznot húz, mert újrahasznosítva eladja. Kérdés, hogy kellene vagy kell-e ezért nekünk fizetnie a szemétszállítónak valamit? Hiszen mi dolgozunk vele. Hallottam olyat ahol fizetnek érte, nálunk elintézik annyiból hogy "ingyen" van a sárga kuka, nem kellett érte fizetni. Nálatok hogy van ez?
2023. márc. 6. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Hulye kerdes. Kezdve azzal, hogy ha fizetnenek, akkor szamlat is adnod kellene.

Egyebkent orulj, hogy elviszik a kommunalison felul.

2023. márc. 6. 09:12
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Azért nem akarsz pénzt kapni, hogy nem WC-zel a saját asztalod közepére? Az ész megáll,micsoda idioták vannak?
2023. márc. 6. 09:30
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem fizetnek, de legalább ingyen elviszik és nem nekem kell hulladékudvarba elvinni. Egyébként sajnos ezt még újra kell válogatni, mert az emberek egy része nem megfelelően értelmezi a szelektív gyűjtést, szóval van vele plusz munka bőven.
2023. márc. 6. 09:31
 4/10 anonim ***** válasza:
62%

Nekem nem munka a palackok és papírok külön gyűjtése.

Ennyi erőből a kommunális hulladék gyűjtése is munka. Ráadásul pénzbe is kerül, mert kell venni szemeteszacskót, le kell vinni, vagy ki kell vinni a a kukába. Ha saját kuka, akkor azt ki kell tenni az utcára, a szemétszállítás napján hajnalban, vagy előző este. Stb.

2023. márc. 6. 09:33
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem mondanatok ezt ha azt mondanam hogy 100 ft-os asvanyvizbol 80 ft a viz es 20 ft a palack.

1 ev alatt ha megiszol 365 uveggel, az mar 7000 ft, amit ingyen odaadsz a szolgaltatonak, sot meg fizetsz is havi 2000 ft-ot hogy elvigyek a szemeted.

2023. márc. 6. 09:46
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

#5: ha ez zavar, akkor gyűjtsd magadnak, és add el, sőt elkérheted a szomszédokét is.

ez jelenleg egy win-win szituáció, mert a haztartásvan rengeteg műanyag hulladék keletkezik, amit ingyen elvisznek, a népnek nem kell vele foglalkozni, de talán részben újrahasznosítasra kerül.

2023. márc. 6. 09:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Sok országban pénzért visszaveszik a PET-palackokat is.

Az Eu. nyomására hamarosan itthon is kötelező lesz visszavenniük pénzért az üzleteknek.

Konkrétan idén június 1.-étől.

Ha meg akarsz "gazdagodni" akkor gyűjtsél össze addig egy csomót.

[link]

2023. márc. 6. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:
5: nem iszom meg ennyit, a töredékét sem, mert csapvizet iszom :)
2023. márc. 6. 13:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem nem esik nehezemre az ingyen biztosított és elvitt külön kukába dobni a szelektív hulladékomat a 10 centire mellette álló kommunális kuka helyett. Bánom is én mit nyer ezen a szolgáltató, én nem leszek több attól, hogyha a kommunális kukába teszem kib*szásból, vagy itthon halmozom, nehogy a szemét szolgáltató ezen nyerészkedjen. Szerintem van a szelektív hulladékkal elég bajuk. Nyerjenek csak rajta pár ezer forintot, ha tud, áldásom rájuk. :)

De mondok jobbat. Nálunk van zöldhulladék elszállítás is ingyen. Amit nyilván darálnak, majd átadnak egy komposzt telepnek, ha nincs sajátjuk, majd azok adott idő után eladják jó pénzért komposztként, amit ha kellően okos vagy, pont te fogsz megvenni. Ez ellen mondjuk tudsz tenni, mert tudod otthon komposztálni a kerti, konyhai hulladékodat és tavasszal be tudod forgatni a virágaid, növényeid alá, de sokan inkább megveszik a kész trágyát, komposztot, műtrágyát, akármit... Erről mi a véleményed?

2023. márc. 6. 13:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezért tart itt a világ, mert ilyen emberek vannak, mint a kérdező, akik önként, ingyen semmit nem szeretnének tenni a környezetükért :(
2023. márc. 7. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!