Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Rèz forgàcsot àtveszik a mèh...

Rèz forgàcsot àtveszik a mèh telepen?

Figyelt kérdés

Pár helyen érdeklődtem, de nem igazán jártam sikerrel. Pár helyen azt mondták csak cégtől veszik àt. De én mint személy adnàm le.

Kb 300kg lenne szó. Vagy ez nem legális dolog?

2023. febr. 28. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Valószínűleg a nagy mennyiség miatt azt gondolják, hogy nem egyenes úton jutottál hozzá, így inkább kibújnak az átvétel alól. Főleg mivel a réznek mág 1300Ft kilója, és nem tudom változott-e a törvény, de 200 ezer forintig volt régen adómentes a fémleadás. Tehát neked ez után még az adóbevallásodban is fel kell tüntetni azt a pénz amit kapnál érte.
2023. febr. 28. 14:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Melyik városban?

Mert pl. Csepelen van egy nagy méh telep , ott még nem láttam hogy mennyiségi problémáik lettek volna

2023. febr. 28. 16:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Pár éve eléggé megszigorították, hogy nehezebb legyen a lopott dolgokat eladni. De természetesen ezt nem mindenhol tartják be, próbálkozni kell. Telefonon lehet, hogy nem merik azt mondani, hogy átveszik, hátha valaki le akarja buktatni őket. Én vinnék magammal jártamban-keltemben egy kis mennyiséget mutatóba, és ha átvevőhely mellett mennék el, megmutatnám. Ha szimpatikusnak tartanak, talán megkockáztatják...

Nekem vagy 100 méter sodrott alumíniumdrót volt a szőlőben, amit apám 50+ éve hozott a cégétől, bontási hulladék volt. Tavaly érdeklődtem, hogy átvennék-e. A főnökasszony azt mondta, vágjam fel 10 centisekre, és átveszi. Karos ollóval felvágtam egy óra munkával (kötegben), lett két vödörrel. Az átvevő azt mondta, nem veszi át, mert nem szabad. Aztán hivatkoztam a főnökasszonyra, így mégis átvette. Gondolom, utána beöntötte a konténerbe, dobott rá mást, és kész. 3 mázsával persze már lehet, hogy elküld... Talán neked is kisebb mennyiséggel kellene próbálkozni, vagy rákérdezni, hogy mi volna a maximum mennyiség.

Vagy még egy variáció: helyi cigányoktól hallottam, hogy negyedáron felvásárolják a rézkábelt, amit a többiektől nem vesznek át, és Szlovákiába átviszik. Ilyen mennyiség már megérne egy utat, ha nem laksz távol.

2023. febr. 28. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Beülteted az asszonyt is a kocsiba. Vigyél be 20 kg-ot fejenként.

Nem kötelező egyszerre bevinned az összeset. De mindenkinek előkell szedni az adókártyát + személyit.

2023. febr. 28. 19:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Azt én se állítom, hogy anno a főnököm adta nekem. Csak nem tudom mennyire praktikus leadni, mert nem vagyok tisztában azzal hány cég foglalkozik kàbel daràlàssal amiből ugye rèz forgàcs lesz.
2023. márc. 1. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!