Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Műanyag forgácsot bele lehet...

Műanyag forgácsot bele lehet keverni betonba ? Vagy valami újrahasznosítási infót kaphatnék ?

Figyelt kérdés
Nagy mennyisegü műanyag forgácsom van ithol, s ha újra lehet hasznosítani, akkor szívesen várom az infókat, hogy mit lehet s mit nem.
2023. jan. 18. 19:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem. Nem ugyanaz a hőtágulása és gyengíti a betont is. Gondolom.
2023. jan. 18. 19:46
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem ház alá gondoltam a betont, hanem pl járdához, sufni alját lebetonozni, stb stb.
2023. jan. 18. 20:27
 3/16 anonim ***** válasza:
32%
Minek? Kb csirkeszart is keverhetnél bele ennyi erővel.
2023. jan. 18. 20:29
 4/16 A kérdező kommentje:
Hát ezért kérdezem, hogy lehet e vagy sem. Mindent én sem tudhatok. :)
2023. jan. 18. 20:30
 5/16 anonim ***** válasza:
32%

oké, erre mondom, hogy csirkeszart is tehetsz bele, tehát előnyére nem válik. A beton oldaláról ez szennyeződés lenne.

Ha hőre lágyuló műanyag, akkor beleteheted formákba és hőlégfúvóval összeolvaszthatod meg tömörítheted. Kreatív hobbikhoz jó lehet, de egyébként szemét.

2023. jan. 18. 20:33
 6/16 A kérdező kommentje:
Rendben koszi az infot. Akkor viszi a deponia.
2023. jan. 18. 21:17
 7/16 nemaRendőrség ***** válasza:
Milyen műanyag egész pontosan?
2023. jan. 18. 21:21
 8/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a Műegyetem valamelyik építészeti tanszékén érdeklődj. Én ugyanis azt tudom, hogy pl. a budapesti Állatkertben a nagy szikla építésénél a betonba tehénszőrt kevertek, ami nagyon hatásos, időálló szöveti szerkezetet biztosít azóta is az építmény héjazatának.
2023. jan. 18. 21:38
 9/16 A kérdező kommentje:
Marógépen , eszterga gépen dolgozom ithon, s ebböl van a sok műanyag forgács. Idáig is a depónia szállította el külön szállítással, s nem kevés összegért. Mivel a kukába nem férne el. Ezért is gondoltam az újrahasznosítást.
2023. jan. 18. 22:37
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

:D Srácok, mi van szerintetek az estrich betonban? Polipropilén!

Szóval hogy nyilvánvalóan ez még nem válasz a kérdésére, hogy az a műanyag darálék, ami neki van, az jó a célnak (mert nem biztos), de hogy a műanyag gyengítené a betont, az egészen bizonyosan nem helytálló kijelentés, mivel pont hogy a beton erősítésére használják!

Ezt a forgácsot könnyen ellehet szakítani vagy nehezen? Ennyin múlik, hogy jó-e a célnak. Hogy mennyit keverhetsz bele, arról fogalmam nincs!

2023. jan. 19. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!