Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol tudom megnézni, hogy...

Hol tudom megnézni, hogy van-e még állandó lakcímem?

Figyelt kérdés

A problémám eléggé összetett! Tulajdonképpen idős nevelőszülőknél nevelkedtem, az állandó lakcímem természetesen oda szólt. A szülők időközben meghaltak, én pedig jó ideje már egy másik megyében élek albérletben, ahová tartózkodási hellyel vagyok bejelentve. A házat a nevelőszülők hozzátartozói, akik szintén abban a faluban élnek eladták.

Kíváncsi lennék, hogy az új tulaj kijelentett-e engem? Ez azért lenne fontos nekem, mert hamarosan megszűnik a munkajogviszonyom. Ezáltal ha tudtomon kívül időközben kijelentettek nem leszek jogosult gyakorlatilag semmire. Az bérlőm igazából bejelentene, de én pár hónap múlva költözni szeretnék. Nem biztos, hogy így ennek lenne értelme. Ha pedig nem jelentett ki, akkor a hivatalos papírok lehetséges oda fognak menni az új tulajhoz, akik persze ismerik a volt nevelőszüleim gyermekeit, akiknek oda fogják adni a papírokat. Ők pedig utána fognak nekem pampogni, hogy miért szűnt meg a jogviszonyom, nem mintha közük lenne hozzá, de pont ez a baj hogy semmi közük hozzá. Mégis jogtalanul tudomást szerezhetnek róla.

2023. febr. 7. 08:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

Értem, és mi akadályoz meg abban, hogy két tanú aláírja a bérleti szerződést? Ha a tulajok és a hivatal jogellenesen csicskáztat téged, akkor talán te is lehetsz kreatív!

Ha meg elköltözöl, átjelentkezel az új helyre (állandóra) és kész. Ez a normális menete a dolgoknak. Nem kell senkinek senkit kényszerkijelentenie.

2023. febr. 7. 10:19
 12/20 A kérdező kommentje:

Te el sem tudod azt képzelni, hogy eladásra kerül a lakás és az új tulaj kényszerkijelentéssel fiktiváltatja a régi lakó lakcímét.

Példának okáért Debrecenben élek albérletben, az eladott lakás pedig Mohácson van. Természetesen az esetleges kijelentésről nem tájékoztat senki. Az tulaj, ahol a bérlem a lakást állandóra bejelent ha szeretném. Ellenben két hónap múlva elköltözök, mi a garancia arra hogy az új helyre majd bejelent a tulaj?

Semmi, mivel ha felvetem neki a dolgot vagy ki sem adja a lakást 100 emberből 99 ilyen, vagy kiveszem a lakást, de lakcím nélkül maradok. Egyáltalán azt kellene tudnom, hogy nem-e fiktív.

2023. febr. 7. 10:25
 13/20 anonim ***** válasza:
69%

Ember, ha bejelentkezel állandóra oda, ahol éppen laksz, akkor automatikusan megszűnik a régi állandó lakcímed. Nem kell senkinek senkit kényszerkijelentenie.

Ha nem jelentkezel be állandóra oda, ahol laksz, akkor persze érhetnek meglepetések. A te döntésed.

2023. febr. 7. 11:08
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

Te ragaszkodsz egy olyan állandó lakcímhez, ami tényszerűen nem érvényes, ahol nem továbbítják neked a leveleket, tehát csak hátrányod származik belőle.

Ezzel az erővel bejelentkezhetnél állandóra a mostani helyedre; mennyivel lenne rosszabb? Annál jobban, mint most, nem tudnak szívatni.

2023. febr. 7. 11:10
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha van ügyfélkapud, az ügyfélportálon keresztül meg tudod nézni (a lakcím adatok automatikusan bekerülnek a NAVhoz minden változáskor)

[link]

Bejelentkezés

Saját adatok

Összes alkalmazás

Lakcíme

2023. febr. 7. 13:54
 16/20 A kérdező kommentje:
15 köszönöm! :)
2023. febr. 7. 23:42
 17/20 anonim ***** válasza:
70%
Ugye a lakcímfiktiválástól (amit itt tévesen kényszerkijelentésnek neveznek, de olyan eljárás, hogy "kijelentés", nincs) a lakcím megmarad, csak "fiktív" jelzés kerül mellé a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban. Azért is lenne fontos, hogy bejelents legalább egy valós tartózkodási helyet (ha már az állandó lakcímtől frusztrált vagy), mert a lakcímnyilvántartó először is megpróbál kapcsolatba lépni veled, ha valaki az állandó lakcímed fiktiválását kéri. Tehát legalább is tudomást szerzel róla, ha ilyen történik.
2023. febr. 8. 09:30
 18/20 A kérdező kommentje:
A tartózkodási helyem megvan, az eddig is megvolt.
2023. febr. 8. 11:02
 19/20 A kérdező kommentje:

A probléma abban rejlik, hogy a házunk eladásra került. Attól tartok az új tulajdonos ki fog engem jelentetni, előbb utóbb. Ezáltal fiktív lesz a lakcímem. Ha pedig erről nem szerzek tudomást csak nézni fogok a hivatalban, mert nem pályázhatok új állásra.

Ha pedig ide jelentem be magam, az albérletbe állandóra is, és költözök két hónap múlva akkor pedig a tulaj fog előbb utóbb kijelenteni.

Az új bérlő, ahová pedig esetleg koltöznék nem biztos hogy aláírását fogja adni a lakcím bejelentő lapra. (Állandó) szóval csak muszáj leszek jogilag fellépni ha fognak akadékoskodni.

Szóval sehogy sem jó, mert

2023. febr. 8. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
#19 Mi értjük a te problémádat, most már neked kellene megértened hogy megkaptad a választ.
2023. febr. 8. 12:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!