Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagy baja lehet a ruháimnak...

Nagy baja lehet a ruháimnak ha nem szekrényben tárolom, hanem szobainason?

Figyelt kérdés
Pólók, pulóverek, kabátok vannak rajta és főleg a fény miatt aggódom. Nincs zárható szekrényem, illetve ami polcos van az a nadrágokkal, fehérneműkkel van tele. Közvetlen napfény nem éri, de lehet baja attól még? Porra is gondoltam de gyakran szellőztetek, takarítok agy annyira csak nem ülepedik le...

2023. febr. 6. 13:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon beporosodik. Az utcáról jön rá szmog.

Van egy textil szekrényem, na az 3 év alatt koromfekete lett.

2023. febr. 6. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:
26%

én is szobainason, és guruló ruhatartón tárolom a ruháimat..csak az öltönyöknek, kabátoknak jut hely a szekrényekben..ezeken fóliazsák van amporvédelem miatt, a szobainas csak le van takarva lepedőszerű anyaggal. Én pormentes(nek hitt), fákkal benőtt helyen lakom, de akkor is van por...pedig az utcáról nem jöhet be semmi.

A kérdésedre válaszolva: nem lesz baja a ruháidnak..ha jó idő van, akkor kiteszed valahová szellőzni, és ott lekefélgeted.

2023. febr. 6. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#2: a házi por nagy része bent keletkezik. textil szálak, műanyagdarabok (műszálból, csomagolásokból) elhalt emberi bőrdarabkák.
2023. febr. 6. 19:04
 4/4 anonim ***** válasza:

A poron kívül még:

A részben vagy egészben műszálas anyagok nem feltétlenül UV-állók. Van, ami elszíneződik. A fehér megsárgul, a sötétnek a fény felőli oldala kifakul. Hosszú idő alatt szakadóssá válnak. Volt olyan, hogy nem használt ruhák összehajtva voltak egymáson polcon, pár évig, és az a csík, ami kifelé volt, és fény érte, világos lett mindegyiken. Közvetlen nap nem érte a polcot.

2023. febr. 7. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!