Kapcsolószekrénybe való konnektort be lehet rakni/rakatni
régi típusú szekrénybe?
Figyelt kérdés
Régi fa mérőhely van jelenleg, és a műhelybe egy egyszerű hosszabbítóval van "bekötve" az áram amikor éppen kell. Ezzel csak annyi a problémám, hogy szinte az egész házon keresztül megy az áram fölöslegesen. Nem tudom mennyit számít, de arra gondoltam hogy talán jobb lenne ha egyből a mérőszekrényből vinném el odáig, hogy fölöslegesen ne terhelje a hálózatot. Nem értek hozzá, lehet nem számít, de viszont más okból is jó lenne ott egy konnektor, például ha a ház előtt (a mérőóra közelében) lévő bokrokat nyírom, akkor nem kell 20 méteres hosszabbítóval szenvedni.
Nem olyan nagy probléma, csak érdeklődök, hogy ilyen régi szekrénybe lehet-e rakni konnektort.
Nem engedélyezik az ilyent. Nekem is volt fent egy konnektor, meg egy 380-as aljzat is, régi mérőszekrényben, a mérő mellett, de mikor jöttek órát cserélni, akkor leszerelték, mert, hogy nem szabályos valamiért.
2021. jan. 25. 20:14
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom csak korszerű müanyag szekrénybe lehet. Akkor mindegy.
2021. jan. 25. 20:19
3/9 anonim válasza:
Semmi sem tiltja. Óraszekrények többségében van is, csak nem a fára kellene rászerelni, hanem egy éghetelen alátét kellene. Buman tábla, bakelit vagy hasonló.
2021. jan. 25. 21:15
4/9 anonim válasza:
Nekem Buman táblán volt, mégis leszedték.
Üdv:1-es
2021. jan. 26. 09:16
5/9 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy helyileg írta elő a szolgáltató, ilyen is van. Nálunk nem szedették még le a 30 év alatt, de a szomszédnál is van.
2021. jan. 26. 09:19
6/9 anonim válasza:
Ez a röhely, hogy apám is csodálkozott miért szedték le? Anno még ő rakta fel. Ráadásul apu, a nyugdíj mellett dolgozott, villanyórákat cserélt egy az Eon-nal szerződésben lévő alvállalkozónál.
2021. jan. 26. 10:00
7/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor vagy lehet vagy nem. Köszönöm a válaszokat, de valószínű lehetőség szerint bővíteni fogok 32 amperra, azzal együtt ugye újfajta szekrény, abba meg már nem kéne hogy gond legyen egy szem konnektor.
2021. jan. 26. 10:38
8/9 anonim válasza:
Ha bővítesz,úgy is új szekrény kell majd...
A szolgáltató csak a méretlen automatával,és az órával foglalkozik.
A mért oldalon úgy is új automaták,ÉV-relé lesz egy szabvány dobozban. Van direkt odavaló,sínre szerelhető aljzat.
Amíg meg nem csináltatod,tegyél fel egy konnektort,és kész. Hogy van? Tíz évente az óra csere? Leveszik...na bumm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!