Zuhany lefolyóban mi okozhat búgó hangot?
Figyelt kérdés
Biztos, hogy onnan jön a hang. Nincs eldugulva, nem szivárog a víz.2023. jan. 21. 21:47
1/4 anonim válasza:
A fém csövek jól vezetik a hangot, még filmekben is szokott lenni, hogy simán kihallgatnak valahol történő beszélgetést azzal, hogy a fülüket a csövekre tapasztják. Lehet, hogy a lefolyó csöve közel van egy berendezéshez ami zúg és annak hangját hallod.
A vízvezetékekben meg állandóan áramlik a víz - nem csak tőled megy le víz a lefolyóba, hanem mindenhol máshol is ugyanabba a szennyvíz vezetékbe megy bele ami lefolyik. Visszafelé hallhatsz esetleg ebből valamit, ha valahol berezonál tőle a csövetek vagy esetleg levegő szorult be valahol amikor építették a rendszert és amikor elmegy mellette a víz akkor ez zúg.
De ez csak feltételezés.
3/4 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam, de akkor nem folyamatosan zúgna. Ma megfigyeltem, hogy reggel semmi hangja sem volt. Most ismét van. Eddig zajtalan időszakot nem nagyon fedeztem fel, és mintha egyre hangosabb lenne.
2023. jan. 24. 14:19
4/4 anonim válasza:
Ha nem gravitációs rendszer, akkor szivattyú nyomja fel a csat.gerincvezetékbe a szmötyit. Lehet pl. hogy a szomszédnál van alacsonyabban az akna ezért ilyen a rendszer és annak a hangját hallod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!