Éppen szalmakrumplit sütöttem (nem kis adagot) a rántott húshoz. Fel raktam az olajat melegedni, és le ültem a gép elé. Nem játszottam, csak szimplán a neten böngésztem, és megfeledkeztem az olajról. Mikor eszembe jutott, kimentem a nyári konyhába, és látom, hogy dől a füst. Vizet nem szabad rá önteni mert be lobban, de én még is úgy gondoltam, hogy ki viszem az udvarra szépen lassan és öntök rá egy éthordónyi fizet. Persze, amint megmozdítottam már be is gyulladt. Le raktam a betonplaccra, majd öntöttem rá vizet. Akkorát lobbant mint az állat :D. jó 2-2,5 méteres magasságik fel ment. Olyan volt mint egy gomba felhő. SENKI NE ÖNTSÖN RÁ VIZET!! Szódabikarbonát kellett volna, de nem volt itthon annyi, hogy befedje. Poroltó meg a kamrába volt elé pakolva minden (már ki hoztam). Igen! Tudom hogy felelőtlen voltam, és oda kell figyelni. Én a saját felelőségemre csináltam, és a párom még nem volt itthon. Egyedül voltam. Nem tudom hogyan feledkeztem meg róla, de a 35 évem alatt még nem fordult elő ilyen, pedig szeretek a konyhába tevékenykedni. Veletek történt már ilyen?
Igen, de már akkora volt a füst, hogy alig lehetett látni valamit a nyárikonyhába. Az volt a baj, hogy a nyárikonyha különálló kis épület, külön bejárattal, és nem éreztem a lakásba a füstöt.
2023. jan. 19. 20:59
3/14 anonim válasza:
Akkor valamit 1 életre megtanultál.
2023. jan. 19. 21:04
4/14 A kérdező kommentje:
Csak azon tűnődöm, hogy hogyan feledkezhettem róla.
2023. jan. 19. 21:08
5/14 anonim válasza:
Elvileg, ha ez így igaz, akkor igen súlyos égési sérüléseid lettek.
Vagy nem? :)
2023. jan. 19. 21:09
6/14 anonim válasza:
Ettől azért nem lesznek égési sérülései, ha nem hajol fölé. Esetleg leég a szemöldöke.
2023. jan. 19. 21:13
7/14 A kérdező kommentje:
Nem lett semmi bajom, mert tisztában voltam a kockázattal, hogy ha vizet öntök rá akkor mi fog történni. Csak azért emeltem ki nagybetűkkel, hogy más ezt ne csinálja. kb. 1,5 méteres távolságból öntöttem rá a vizet, és nem volt körülöttem semmi gyúlékony anyag. A poroltó is azért volt elpakolva, mert miután befejeztem a küszöb cserét az autón, mindent be raktam a sufniba. Tömb lakásba már kicsit macerásabb lett volna.
2023. jan. 19. 21:16
8/14 A kérdező kommentje:
Ja és igaz a történet, és ma délután történt. Nem találok ki ilyen hülyeségeket. Veletek nem fordult elő ilyen, vagy hasonló?
2023. jan. 19. 21:17
9/14 anonim válasza:
De mi a kerdes? Vagy csak azt szeretned hogy sopankodjunk veled egyutt?
Nahaaat, hogy' lehettel ilyen figyelmetlen! Hat most aztan megtanultad, igaz-e? Majdnem felgyujtottad az egesz hazat! Uristen, micsoda baj lehetett volna!
Jobban erzed magad? Na, akkor mehetsz szeoen aludni.
2023. jan. 19. 21:42
10/14 anonim válasza:
Velem még nem történt, ellenben a tesóm egyetemista korában szintén összehozta ezt, annyi hogy náluk csak durván füstölt az olaj.
A szomszédunkban meg egy pasi így halt meg, szóval ilyenkor nem kell rá vizet önteni ha kedves az életed.
Ellenben ha rádobsz egy rongyot és elzárod a levegőtől az is tud működni, de első körben ha már mindenképp akarsz valamit csinálni akkor én a tűzhelyet kapcsolnám le, meg kinyitnám az ablakot hogy a füst oszoljon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!