Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Érdemes elmenni valamely...

Érdemes elmenni valamely Nyugat-Európai országba dolgozni, azzal a céllal, hogy megkeresd egy kisebb lakás árát?

Figyelt kérdés
Megéri -e szerintetek elmenni pl. Hollandiába dolgozni azzal a céllal, hogy MO.-ra visszatérve saját lakást vehess magadnak? Ezután persze itthon folytatnád a tanulmányaidat, vagy ha már befejezted, egy lakással a hátad mögött elhelyezkedhess a pályádban( pl.:IT-diploma esetén). Feltéve persze, hogy nincs magyarországi lakhelyed, kedvezőtlenek a családi körülmények, vagy épp egy távoli falun élnek a szülők, nem igazán tudnak támogatni, te viszont szeretnéd, hogy legyen egy állandó, biztos, saját helyed, ahol nem dirigál senki, nem tehetnek ki akármikor. Hja, és az albérletbe költözéssel pedig az a gond, hogy kelet-európai béreddel akár életed végéig fizetheted az albérletet. Ha egy nap jól kereső menedzser is lesz belőled, addig is pályakezdőként nem keresel túl jól, hosszú évekig gyűjtögethetsz az albérletben.

2023. jan. 18. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Igen, de én nem jöttem haza. Itt vettem lakást.
2023. jan. 18. 17:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez már mindenki maga döntése, de én nem tudnám megtenni, hogy nem ebben az országban éljem le az életem. Kárpátaljáról jöttem még febr. 24-én, Isten ments, hogy abba a régióba még vissza kelljen mennem. Háború is van ott, meg a családi körülmények se voltak ott rózsásak. Most magyar kollégiumban van szálláshelyem, meg a nagynénémhez is tudok menni, ha probléma akad, de inkább nem szeretnék nagyon a nyakán lenni, ők se olyan gazdag emberek.
2023. jan. 18. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

Mennyit tudsz kint félretenni kint?

5 millió forintot évente?

10 év alatt meg is lesz a garzon ára, ha valóban félre tudod tenni.

2023. jan. 18. 17:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
3# Biztos itthon többet is félre tudna tenni.
2023. jan. 18. 19:12
 5/9 anonim ***** válasza:
23%

én nem tudnám megtenni, hogy nem ebben az országban éljem le az életem.

Miert is?

Sokan csináljak, es meg is lessz a ház, tobbek kozt nekem is.

Megis eladtam es kulfoldre koltoztunk mindenestol.

Sokan alapbol haza se mennek, masok meg megbanjak hogy valami zsakfalu végén kidobtak a penzuket.

2023. jan. 18. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Az a baj hogy itthon már lassan olyan lakásárak vannak hogy vetekedhetünk Hollandiával. Az élet meg ott pont annyival drágább hogy ne tudj úgy félretenni hogy itthon nagyot szakíthass. Talán ha Békésben veszel lakást, megéri kimenni picit gyűjteni. Régebben ez könnyebben ment. Nem tudom mihez értesz, milyen nyelven beszélsz, milyen munkát tudnál vállalni.
2023. jan. 18. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, vannak akik kimennek és egyből hazajönnek, mert nem jött be nekik. Aki kint él már mondjuk 10 éve, van pénze, az már nem jön vissza.
2023. jan. 19. 04:45
 8/9 anonim ***** válasza:
22%
Megéri kimenni, mert több a fizu, de például barátom egy hónapja költözött haza 5 év után. Itthon 1,5x nagyobb lakást tudott venni a pénzéből (megyeszékhely), továbbá itt nem az ő gyereke az egyetlen fehér ember az óvodai csoportban.
2023. jan. 19. 12:21
 9/9 anonim ***** válasza:
28%

8. Nem ö lesz az egyetlen fehér gyerek az osztályban, de lesz egy csomó mindenféle problémával küzdő osztálytársa és lehet, hogy nem lesz tanára. Nem lesz elfogadható iskoláztatás csak pénzért, orvosi ellátás dettó.

A lányom Németországban él, ott orvos. Amit ott elért, azt itthon kb. 25 év alatt érte volna el kizsigerelve. Sosem jön vissza, olyan jó élete van kint.

2023. jan. 19. 14:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!