Mi a véleményetek a Zibro mobilkályháról? Tényleg megéri?
"A fűtőanyag kerozin (paraffin), aminek a fűtőértéke 46.2 MJ/kg. Az ára 530Ft/l, ami 420Ft/kg, így a megvásárolt energia ára ~420Ft/46MJ, vagyis 9Ft/MJ. A gáz ára kb 2.50Ft/MJ. A zibró ennél majdnem 4x drágább."
nyolcaskának ajánlom figyelmébe, hogy az elégett gáz kimegy a lakásból és nem minden hô marad a lakásban, a zibro égésterméke pedig bent marad ;)
szal amíg a gázzal az utcát is fûttöd valamennyire, a zibroval csak a lakást.
"nyolcaskának ajánlom figyelmébe, hogy az elégett gáz kimegy a lakásból és nem minden hô marad a lakásban, a zibro égésterméke pedig bent marad ;)
szal amíg a gázzal az utcát is fûttöd valamennyire, a zibroval csak a lakást."
Igen, vegyük egy turbós gázkazán 90%-os hatásfokát. Akkor a gázzal előállított energia ára 2.5Ft helyett legyen 2.75. OK, akkor nem 4x, "csupán" 3.5x drágább a Zibro. Gratulálok.
És akkor azt ugye ne vegyük figyelembe, hogy a Zibro esetén az elégetett oxigén helyébe friss levegőt kell beengedned a kinti hidegből, ami télen átlag fagypont körüli... Ha nem alkalmaznál kettős mércét, lehet, hogy visszatornászódna a különbség oda, hogy mégiscsak 4x drágább a Zibro, mégsem csak 3.5x...
De tudod mit, örülj! Igazad van! Csak 3.5x drágább. Tizenegyeske.
Ha jobban utána olvasol rájössz, hogy max. !!! kiegészítő fűtésnek jó és arra sem a "lézeres" típusok, mert az árukat kb. soha nem hozzák vissza. (lehet ezért sem terjednek el nagy számban)
Ha van lehetőséged kéménycsatlakozásra, akkor pl. egy újrarakott, használt hordozható cserépkályhát tudnék javasolni, azzal gazdaságosan lehet időszaki vagy akár állandó fűtést is biztosítani.
Kémény hiányában pedig időszakos fűtésre az infra filmeket, infra paneleket javaslom, mert azzal sem fűtesz kevesebből de ott nem égeti el az oxigént, mint ez...(és az is teljesen automatizálható, stb.)
Visszatérve a "Zibro" kályhára, ha valamiért beleszerettél és csak ezt akarod, akkor NE a "lézerest" vegyed 100 ezren felül, hanem egy sima használtat 20-30-ért, a többit pedig áldozd tüzelőanyagra, évekig elegendő lesz! :)
Én nem rég bukkantam erre a fütésre, de már most szivesen eladom a hordozható cserépkályhámat, és befektetek egy Zibroba. Miért is, mert most napi szinten elfesz egy csomó időt, hogy kézi fürésszel felvágom a fát, behordom, befütök ami néha kész rémálom, főleg mikor leereszkedik a köd.
A fa fütés maszatol,lehet utána takarítani, hamut hordani, kéményt pucolni, stb. Néha ha teszek a tüzre a kandallóból kicsap a füst, na akkor lehet szellőztetni, és jó kihül a helyiség. Hajnalban már lehül a szoba hömérséklete. Ha nem kézzel akarom a fát vágni, na akkor nyúljak mélyen a zsebembe, egy fürész ami jó is kb. 70 ezer ft, plusz, motorolaj, kenőolaj, benzin, a fa fürészelésnél jó kis kipufogó gáz szagú lesz az ember, az udvar tiszta csatatér a sok fürészportol, lehet az is összetakarítani. Szóval ha azt az időt és energiát, amit az előbbi tevékenységekbe fektettem, munkába fektetem amiért pénzt is kapok máris ki tudom pótolni esetlegesen a Zibro fütéshez szükséges üzemanyagba ha esetleg tényleg valamivel többe is kerül. A Zibro fütésnél azt látom, hogy nem kell tiz percenként a tüzre raknom, sőt akár aludhatok is egyet délután mert közben nem alszik ki a tüz, sőt akár egy napos, vagy még több napos, kirándulásra is elmehetek, és meleg lakás vár odahaza. Nincs füst, és ha déli szél fúj akkor is megy a fütés, nem pedig a lakás lesz tele füsttel, szóval egy csomó időm megmaradt, nem stresszel, hogy el ne felejtsek rakni valamelyik kályhára, kandallóra, cserépkályhára... hordozható, és szerintem nem megy egész nap, hiszen van benne termosztát is, igy ha eléri a beállított hómérsékletet, leáll. Az infrapanel nálam kiesett a lehetőségek közül, vettem egyet kipróbálásra nem jött be, szerintem sokkal drágább mint a zibro, vagy akármi más.
szaza
"egy fürész ami jó is kb. 70 ezer ft, plusz, motorolaj, kenőolaj, benzin, a fa fürészelésnél jó kis kipufogó gáz szagú lesz az ember"
a 70ezerforintós fűrész még az unokáknak is apritani fogja a fát, 50éves befektetésnek meg a 70ezer se sok, de egy 20ezres áruházi kínai is bőven bírja sok évig ha csak a saját tüzelőt kell vele apritani, nem naponta erdőn nyúzza a dolgozó.
Láncolajnak mehet bele a leszűrt fáradolaj a családi autóból, nem kerül semmibe. Benzint tényleg fogyaszt, cserébe egy óra alatt fél liter üzemanyaggal (200Ft) felaprít annyit amennyit te a kézivel egy hétig napi 4órában reszelsz.
Ha meg zavar a benzinszag meg füst vehetsz villanyost, nekünk egy 12ezres teszkós starr lassan 7. éve szolgál, fáradtolajjal etetve a láncot.
"az udvar tiszta csatatér a sok fürészportol"
ja azon a 2m2-en ahol a fürészbak áll.
"Szóval ha azt az időt és energiát, amit az előbbi tevékenységekbe fektettem"
Ja aki kézzel fűrészel hetekig annak tényleg sok munkaóra belemegy. vagy ha tudsz olyan melót ami egy szezonnyi tüzelő félnapos gépi felvágása alatt annyit fizet mint az árkülönbség akkor szólj, én is ott akarok dolgozni :)
"nem kell tiz percenként a tüzre raknom"
Ne fenyővel tüzelj, a keményfa nem ég le 10 perc alatt
"nem pedig a lakás lesz tele füsttel"
Megfelelő kéményből soha nem jön vissza a füst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!