Mi a véleményetek a Zibro mobilkályháról? Tényleg megéri?
Hát, honlapszakértő nem vagyok, gyakorlati tapasztalatom van.
Januárban bukkantam rá az oldalukra, ahol azt írják, hogy 20-50%-kal gazdaságosabb a hagyományos fűtési rendszereknél.
Nálunk hőlégbefúvásos rendszer volt, a gatyánk is ráment, és a gyerekek még így is fáztak. Akkor vettünk 3 készüléket a kétszintes házunkba, és imádjuk. A január-február-március olyan 60%-kal volt olcsóbb a fűtés, úgy hogy csak a Zibrók mentek, már be se kapcsoltuk a régit. Könnyű kezelni, és igazi meleget ad, nem úgy, mint egy radiátor. Nem csak maga körül melegít, hanem egyenletesen oszlatja el a hőt az egész térben. Van egy nagyobb készülék a nappaliban, az (ahogy a férjemmel számolgattuk) olyan 1 dl-t fogyaszt óránként, a 2 kisebb nem egész 1 dl-t.. tehát a kétszintes házunk fűtése olyan 135 Ft óránként.. Számoljátok ki ez gázzal vagy villannyal mennyi lenne. :)
És a gyerekek miatt sem kell aggódnom, mert a gépek nem melegszenek, és van bennük borulásérzékelő, meg gyerekzár is.
Szóval én abszolút meg vagyok vele elégedve, cak javasolni tudom mindenkinek.
"tehát a kétszintes házunk fűtése olyan 135 Ft óránként"
Ahham, tehát 1350 tíz óránként, 2700 20 óránként, 3200 naponta? 32000 tíz naponta, 96000 havonta? Hát annyiból talán gázzal is megvan! De még villannyal is!
Hát, szerintem senki sem fűt a nap 24 órájában. Mi 5-6 körül hozzuk haza a gyerekeket az oviból, akkor kapcsoljuk be a készülékeket, és 10 perc alatt már meleg van a házban. Estére kettőt kikapcsolunk, a mi szoobánkban lévőt beprogramozzuk, hogy reggel 6-kor kapcsoljon be újra, így jó meleg van amíg készülődünk. Éjszakára csak a gyerekek hálószobájában megy, reggel pedig indulás előtt kikapcsoljuk őket.
Olyan havi 2 kanna üzemanyag használunk el, ami 18.000 Ft a két szintes házban. Szerintem nem sok. :)
Sziasztok!
Ha jól értem a zibrós kolléganőt, akkor az olcsóbb üzemanyaggal fűtenek. Azt szeretném kérdezni, hogy nem túl szagos indításkor? A múltkor mi is beruháztunk egy alaptípusra úgymond rásegítőnek. Nagyon jól fűt egyébként, (Az átlagfogyasztása kétszer annyi, mint a lézereknek, de végül is nem állandóra kellett, hanem, hogy lehessen hurcolászni ide-oda, ha kell.) de az előszobában szoktam begyújtani és utána viszem be. Kicsit azért petró szaga van, ameddig be nem izzik. :-) Tervbe van véve, hogy a következő szezonra veszünk két programozható lézert a gyerekek meg a mi hálónkba. Konyha, előszoba, fürdő fűtését hogyan oldottátok meg?
"Olyan havi 2 kanna üzemanyag használunk el, ami 18.000 Ft a két szintes házban. Szerintem nem sok. :)"
Hát, én 500m3-t fűtök évi 40-ből (a tavalyi, átlagosnál hidegebb télen, ráadásul az új ház első szezonja volt, ami mindig húzósabb a falak száradása miatt). Tehát ehhez meg sok a havi 18e.
Mivel tehát az ilyen szintű összehasonlításnak nincs értelme (minden ház más szigeteltségű stb.) az energia egységárát kellene megmondanod.
A fűtőanyag kerozin (paraffin), aminek a fűtőértéke 46.2 MJ/kg. Az ára 530Ft/l, ami 420Ft/kg, így a megvásárolt energia ára ~420Ft/46MJ, vagyis 9Ft/MJ. A gáz ára kb 2.50Ft/MJ. A zibró ennél majdnem 4x drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!