Hideg vagy a meleg fehér fényű lápma zavarja kevésbé a szemet?
Mindenrre használnám amit csak el lehet képzelni.
Azonos teljesítménynél gondolom a meleg fehér fény kevesebbet világít.
A mire használnátok-at azért kérdeztem, mert vannak olyan esetek, amikor kifejezetten jobb az egyik, mint a másik. Ilyen például a munkafelület, egy konyhapult felett, vagy műhelyben kifejezetten a hidegfehér a preferált.
Az "amit csak el lehet képzelni" alatt azt feltételezem, hogy inkább mennyezeti lámpáról beszélünk. Ebben az esetben valóban a melegfehér a természetesebb, azonban sokat számít a szobában lévő többi felület, szín és az egyéni preferencia, hogy melyik a jobb választás.
Nem létezik olyan, mint napfény-fehér. Ez egy marketingelnevezés, mintha azt mondanád, hogy Neked a "legfinomabb sör" ízlik a legjobban.
Azt mond inkább, hogy milyen az izzó színhőmérséklete a Kelvin skálán.
6 nak igaza van. Ugyanis a napfény színe a teljes nap folyamán változik. Délbe kékes, este, reggel vörösses.
Ezért nincs napfény fehér.
A hideg és meleg közt van a semleges fehér. Valszínűleg arról van szó.
Ja, hát persze, nincs napfényfehér. Ahogy hideg és meleg fehér sincs. Mindegyik egy közérthető, laikusok számára alkotott megegyezéses elnevezése egy bizonyos fehérnek. Ha hidegfehéret kérsz a boltban, olyat adnak, akkor is, ha nem tudod pontosan, számszerűen behatárolni. Ha napfényfehéret kérsz, akkor meg azt adnak.
Az én szememet pl. a meleg fehér zavarja, de nagyon. Nem csak rettenetesen zavaró, hanem nem is látok annál a sárga fénynél.
De ez tényleg egyéni, és én alighanem a kisebbséghez tartozom. Mert a munkahelyen pl. én voltam az egyetlen a mi szintünkön aki hideg/természetese fehér fényt kért, mikor lecseréltek minden neont led-esre.
Nálam otthon is minden hideg ill. természetes fehér fényű.
Én tényleg nem látok annál sötét sárgánál.
De pl. a lányom meg kifejezetten azt szereti.
Úgyhogy ki kell próbálnod, hogy neked melyik jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!