Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hideg vagy a meleg fehér...

Hideg vagy a meleg fehér fényű lápma zavarja kevésbé a szemet?

Figyelt kérdés
2022. dec. 30. 09:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Hol, mire használnátok a lámpát?
2022. dec. 30. 09:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A meleg fényű a természetesebb és jobb a szemnek.
2022. dec. 30. 09:51
 3/11 A kérdező kommentje:

Mindenrre használnám amit csak el lehet képzelni.

Azonos teljesítménynél gondolom a meleg fehér fény kevesebbet világít.

2022. dec. 30. 11:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A mire használnátok-at azért kérdeztem, mert vannak olyan esetek, amikor kifejezetten jobb az egyik, mint a másik. Ilyen például a munkafelület, egy konyhapult felett, vagy műhelyben kifejezetten a hidegfehér a preferált.

Az "amit csak el lehet képzelni" alatt azt feltételezem, hogy inkább mennyezeti lámpáról beszélünk. Ebben az esetben valóban a melegfehér a természetesebb, azonban sokat számít a szobában lévő többi felület, szín és az egyéni preferencia, hogy melyik a jobb választás.

2022. dec. 30. 11:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk napfény-fehér minden égő, az egész házban. A hidegfény kissé vakító volt, a melegfénynél meg sötétebb volt a helyiség. A napfény-fehér tökéletesen bevált.
2022. dec. 30. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:
70%

Nem létezik olyan, mint napfény-fehér. Ez egy marketingelnevezés, mintha azt mondanád, hogy Neked a "legfinomabb sör" ízlik a legjobban.

Azt mond inkább, hogy milyen az izzó színhőmérséklete a Kelvin skálán.

2022. dec. 30. 12:19
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
A kujbusban kifejezetten napfény-fehérként árusítják. Nem tudom, mennyi a színhőmérséklete.
2022. dec. 30. 14:46
 8/11 anonim ***** válasza:
68%

6 nak igaza van. Ugyanis a napfény színe a teljes nap folyamán változik. Délbe kékes, este, reggel vörösses.

Ezért nincs napfény fehér.

A hideg és meleg közt van a semleges fehér. Valszínűleg arról van szó.

2022. dec. 30. 17:28
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

Ja, hát persze, nincs napfényfehér. Ahogy hideg és meleg fehér sincs. Mindegyik egy közérthető, laikusok számára alkotott megegyezéses elnevezése egy bizonyos fehérnek. Ha hidegfehéret kérsz a boltban, olyat adnak, akkor is, ha nem tudod pontosan, számszerűen behatárolni. Ha napfényfehéret kérsz, akkor meg azt adnak.

[link]

2022. dec. 30. 18:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én szememet pl. a meleg fehér zavarja, de nagyon. Nem csak rettenetesen zavaró, hanem nem is látok annál a sárga fénynél.

De ez tényleg egyéni, és én alighanem a kisebbséghez tartozom. Mert a munkahelyen pl. én voltam az egyetlen a mi szintünkön aki hideg/természetese fehér fényt kért, mikor lecseréltek minden neont led-esre.

Nálam otthon is minden hideg ill. természetes fehér fényű.

Én tényleg nem látok annál sötét sárgánál.

De pl. a lányom meg kifejezetten azt szereti.

Úgyhogy ki kell próbálnod, hogy neked melyik jön be.

2023. jan. 1. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!