Milyen elérhető árú hőszigetelő megoldások voltak a 70-es években?
Figyelt kérdés
Pl. műanyag ablakok, vagy külső szigetelés. Az érdekel, hogy a lakótelepi (főleg panel) házakban miért nem ilyeneket alkalmaztak, mennyit nyertek ezzel. Azt tudom, hogy gyorsan kellett sok lakás olcsón, csak azt nem, hogy így mennyivel lett volna drágább.2022. dec. 28. 09:17
1/3 anonim válasza:
Nem volt.
A panel külső fala szendvics, van benne kevés szigetelés.
2/3 anonim válasza:
1982-ben költöztem új panelbe. Azon már volt kb 6 cm-es hungarocell, és műanyagok voltak az ablakok, meg a belső ajtók is. A lakótelepen pár évvel korábban épült házaknál dettó. Viszont a '70-es évek elején épült házaknál még fából voltak az ablakok, mert nem találták fel a műanyagot, se a hungarocellt.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Találtam egy cikket, amely szerint műanyag ablakprofilokat 1978-ban kezdtek gyártani Magyarországon, máshol pár évtizeddel korábban.
2022. dec. 30. 08:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!