Hogyan kell szénnel fűteni?
Van egy nagy adag barna szenem. De nem értem hogy ennek hogyan is kellene működnie kazánban. Probáltam hogy elöbb a szén és rá fa (tömörített fa brikett igazából) amit be gyujtok, égő fára a szén (lángol rendesen a brikett forró is a kazán), de kb egyik módszer sem segített semmit. Leg jobb esetben csak izzik a szén és ennyi,égni nem ég ha meg csak izzik akkor szép lassan ki hűl a kazán,végűl már ha rakok is rá az már izzani sem kezd mert nincs elég meleg. Mit rontok el vagy hogy an is kellene ezt használni?
A kazán egy vegyes tüzelésű Burnit tipusu és ha jól emlékszem 30kW-os.
Elölről írom le az egészet, sorba, félreérthetetlenül: Kell egy szenes kazán, a lemez vastagsága, 2,5 milliméter, a jobb hőátadás érdekében. Hogy
a nyomástól ne hasasodjon, több ponton össze kell kötni a víztérben!!!!
Elől van két ajtó, mindegyiken mm-es állítási lehetőséggel, huzatszabályozó! Alsó ajtó primer, hamukiszedő, középen az ajtó szekunder, berakó és itt már a megvizezett szenet kell berakni és itt történik a begyújtás, a szén tetején, határozottan!!!!!!! (kis gázolajjal meglocsolt fával!!!) Amikor a szén is elkezd égni, beindul a gázosodás, a szekunder
szabályozó nyitva van, a primert ujjnyira kell szűkíteni, a szén tetején lángok jelennek meg, a szekunder huzattal beállíthatjuk a tiszta KÉK lángot!!!!!
A szén, egész felületét bejárják a kék lángok, beindul a fűtés!!!!!!!
Hogy hány fokos legyen a fűtés, azt a két huzatszabályozó, milliméteres állításával érjük el!!!!!!!!
Az égéstermék a CO és A HIDROGÉN KEVEREDÉSÉBŐL jön létre, szekunder huzat hatására, ez a CO2 és az izzó szénen átmenő NITROGÉNBŐL áll!!!!!!
Mivel mind a kettő MELEG, a NITROGÉN oxigént akar lopni a CO2-től, harcuk fokozza a HŐT, ez FŰT!!!!!! A kazán felső felében égés már nincs!!!!!!!!
A falnak ütközve leadják hőjüket, a kályhacsőhöz, már csak hideg gázok érkeznek, amik a kéményen hidegen távoznak, nem szennyezik a levegőt!!!!!
A TE feladatod, berakni a vizezett szenet, felülről begyújtani, majd a hőfokot beállítani 30-100°C-ig, a kazán a többit tudja!!!!!!!!
A bolti kazán, koromra, füstre, lángra van állítólag TERVEZVE, hogy miért mind utánozza a másikat, a tudásból ennyire futotta!!!!!!! Ezekkel NE
KÍSÉRLETEZZ, ÚGYSEM FOG SIKERÜLNI!!!!!!!
A kazán része még az égéstermék levezető a tűztérben, a plafontól 20mm-re, a kivezető nyílásig!!!
Még egy nagyon fontos dolog, ha egy kazán fel akar robbanni, az fel is fog!!!!
Hogyan akadályozható meg? Az ajtók belülről nyomással nyithatók legyenek, ahogy azt már nagyon régen csinálták!!!!!!!!!
A GŐZ robbanás az emberi hülyeség eredménye, majd megtanulja, hogy a tűz nem játék, kapkodni, sietni nem érdemes!!!!!! Én már a hároméves lányomat is megtanítottam begyújtani és az 5 éves fiú ellenőrizte!!!!!!!!!!
Hogy egy felnőtt ezt miért nem érti meg, azt én nem értem!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!