Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kell szénnel fűteni?

Hogyan kell szénnel fűteni?

Figyelt kérdés

Van egy nagy adag barna szenem. De nem értem hogy ennek hogyan is kellene működnie kazánban. Probáltam hogy elöbb a szén és rá fa (tömörített fa brikett igazából) amit be gyujtok, égő fára a szén (lángol rendesen a brikett forró is a kazán), de kb egyik módszer sem segített semmit. Leg jobb esetben csak izzik a szén és ennyi,égni nem ég ha meg csak izzik akkor szép lassan ki hűl a kazán,végűl már ha rakok is rá az már izzani sem kezd mert nincs elég meleg. Mit rontok el vagy hogy an is kellene ezt használni?

A kazán egy vegyes tüzelésű Burnit tipusu és ha jól emlékszem 30kW-os.

2022. dec. 17. 16:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%

Ha én ide írom,hogy kell felülről begyújtani 1 szenes kazánba,talán még a 0 % ig is eljutottam volna .Nem fényezni akarom magam,de nekem erről van iskolai végzettségem,és 15 éves szakmai gyakorlatom .DE örülök annak, hogy mások is ilyen agyon képzettek.Most én lepontozgassak ?

8 as voltam.

2022. dec. 17. 20:47
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Én pipát raktam rá :) De az eddigiek alapján úgy néz ki esetemben a szén (ha egyáltalán nevezhető annak) minősége kritikán alluli és ezért nem igazán akar égni.
2022. dec. 17. 23:04
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Próbáltad meggyújtani?
2022. dec. 17. 23:05
 14/22 anonim ***** válasza:
23%

Senki nem rud itt fűteni?

FELÜLRŐL kell meggyújtani.

Megrakod szénnel, vastag fával, vékonyabb, gyújtós.

Így lassabban gyullad be, de tovább ég.

2022. dec. 17. 23:34
 15/22 Bereczk Jénos ***** válasza:
54%

A szén energiahordozó, amikor felül begyújtod, gáz fejlődik -CO-!!!! Ezt hidrogénnel tudod elégetni, amit a vizezett szénből, az izzás állít elő!

kevés levegő kell, a gáz magas hőfokon ég, kék lánggal!!!!!!

2022. dec. 21. 14:15
 16/22 Bereczk Jénos ***** válasza:

Ha hívsz elmondom, mert már unom leírni, bizonyára nem olvassa senki!!!!!

06-30-711-8164 ha még élsz, mert ez nem játék!!!!!!

2023. jan. 13. 18:19
 17/22 anonim ***** válasza:
20-30 kw-os lakossági kazánokban nagyon nem működik a vizezett szén. Nem az égéshőt növeli, éppen ellenkezőleg visszahűti a tűzteret. Legalább 200-300 kW kazánban kezd el megjelenni a vízgőz előnye!
2023. jan. 14. 15:09
 18/22 Bereczk Jénos ***** válasza:
36%

A VÍZ is éghető anyag! A HIDROGÉN ég, az OXIGÉN táplálja az égést, csupán annyi a feladat a kettőt el kell választani egymástól, ennek legegyszerűbb módja az izzó szén! A szén minimális oxigénnel tud izzani, tehát a primer huzatot minimálisra kell csökkenteni, így a szén elrabolja az oxigént, marad

a hidrogén, ami oxigén hiányában nem tud égni, viszont a kevés oxigén nem CO2-t hanem CO-t hoz létre, ez a szén energiája!!!!

Az izzás fölött a CO ELKEVEREDIK a hidrogénnel és a szekunder huzat hatására, a hidrogén meggyullad, MAGAS HŐJE meggyújtja a CO-t, ami CO2-vé ég el, így segít a víz az égésben!!! Természetesen itt is kevés levegőre

van szükség, csak annyira amennyivel a CO-H elég, magas hővel, KÉK lánggal, 1-3cm-es lángnyelvvel, taréj (korom, füst, vörös láng nélkül!!!!

Ez természetesen még nem fűt, csak égésével felmelegíti a CO2-t és a levegő NITROGÉNJÉT!!!!!! Ennek a két gáznak az ütközései fokozzák a HŐT ez F Ű T!!!!! Azaz FŰTENE, ha lenne a kazánokban ehhez hely, tehát a vízzsákok teljesen feleslegesek, meg a tisztító ajtó is, mert takarítani sosem kell, se a kazánt, se a kéményt!!!!!

A fűtés hőfokát a primer és a szekunder, mm-es állításával

szabályozhatjuk, után rakni, piszkálni nem kell!!!!!!

Más probléma a daraszén összeégése, ha vizes homokban megforgatjuk mint a grízes tésztát, benne lesz a víz is és a huzat is, mert nem ég össze a szén!!!!!!!!

A kéményen némi CO2 és hideg levegő távozik, kevésbé szennyezi a levegőt!!

Természetesen az égéstermék kivezetése nem a kazán tetején, hanem 40CM-el

lejjebb a kazán oldalán történik!!! 06-30-711-8164, ha segítség kell!!!

2023. febr. 7. 15:55
 19/22 Bereczk Jénos ***** válasza:

12051535 kérdésre a válasz, ha valóban szénnel akarsz FŰTENI, nekem az a javaslatom beszéljük meg, ha még élsz, ha nem a házad újjáépítése köt le,

ha nem vagy rabja a kísérletezésnek, vagy csak szereted a meleget!!!!!

Szerintem olcsóbb egy telefonhívás, mint egy ház!!!!!!!

06-300-711-8164

aug. 17. 16:08
 20/22 Bereczk Jénos ***** válasza:

Már, ha nehezen is de ketten vagyunk, akik vizet használunk fűtésnél!!!!!

8/19-nek tökéletesen igaza van, mivel maga a víz is éghet, meg hát segíti a szén égését, hasznára válik a fűtésnek!!!!!

A probléma csupán az, hogy után rakással, márpedig a kazánajtók nyitogatása nagy veszteség, FŰTÉS KÖZBEN!!!!!

Akkor, hogyan használjuk a vizet!!!!! Nem mindegy milyen kazánban, azt meg, hogy valaki kísérletezzen vele, nem ajánlom!!!!!! Küldök kazánrajzot, ha valaki szeretné megvalósítani!!!!!

A lényege az, hogy beleöntök öt veder, vízzel meglocsolt lignitbrikettet, felül határozottan begyújtom, mikor már a szén is kezd égni, a primer huzatot egy ujjnyira szűkítem és megindul a gázképződés, CO és a HIDROGÉN,

amik elkeveredve a szén tetején elégnek!!!!! Innen már nincs mérgezés, robbanás, csak meleg CO2 és meleg NITROGÉN!!!! A kazán felső felében a két gáz ütközése fokozza a hőt, ez fűt, nincs korom, füst, takarítani semmit sem kell!!!!!! Az elhasznált gázok, a lejjebb lévő kályhacsövön , hidegen távoznak!!!!!!! 24-48 óráig fűt, felügyeletet nem igényel!!!!!!!!

okt. 6. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!