Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vannak itt igazán szegény...

Vannak itt igazán szegény emberek?

Figyelt kérdés

Láttok rá esélyt hogy kitörjetek innen?

Kort és nemet is írjatok legyszi

2022. dec. 15. 13:07
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Nincsenek. Nincs internetük, nem tudják fizetni, kell a mindennapi létezésre.
2022. dec. 15. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Ahogy az egyes írja az igazán szegény embereknek internetük sincs. Ha arra gondolsz ami ugyan nagy szegénység de van net na onnan már csak magadon múlik, hogy kitörsz vagy sem. Ha van internet tudsz tanulni, ha tanult vagy akkor van pénz, mindegy ki honnan jön ha a temperamentuma olyan akkor kitör. Nem azért sinylődnek el a szegények mert nincs lehetőség, hanem mert nem arra van ösztönözve, hogy tanuljon és változtasson, hanem hogy ez rossz az rossz minden máshibája. Menj el villanyszerelőnek tanuld ki a szakmát, menj be akármelyik nagyvárosba légy alázatos és jó abban amit csinálsz és sokat fogsz keresni. Menj be egy étterembe mosogatónak majd lassan tanuld ki a szakmát, akár még szakács is lehetsz.
2022. dec. 15. 14:16
 3/8 anonim válasza:
61%
Kizárt. Itt olvasom naponta, hogy manapság 800.000(!!!!) az átlagbér a Gyakorisok között.
2022. dec. 15. 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

Én nagyon rossz körülmények között nőtem fel. Apám alkoholista láncdohányos (most is) és több pénzt költött, mint amennyit keresett, mert anyámtól is lenyúlta rendszeresen. A szoba ajtókat is zárni kellett, mert mindent lopott... de főleg pénzt. A hónap utolsó hetében általában anyám barátnőinél vacsoráztunk, mert otthon már nem volt mit enni.

Én kitörtem ebből a közegből, mérnök lettem, jól keresek, van új családiház, és minden ami gyerekkoromba sosem volt. Öcsém külföldre ment dolgozni, ő így tört ki. Végül anyám is elmenekült apámtól, azóta neki is jó élete van.

Apámmal meg nem beszélek, tőlem fel is fordulhat...

36F

2022. dec. 15. 15:04
 5/8 anonim ***** válasza:
15%
Már nincs esély, 56 évesen.:(
2022. dec. 15. 22:33
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

5!

Na pont ez a hozzá állás a legnagyobb probléma... Nem is akarsz tenni ellene!

2022. dec. 16. 10:14
 7/8 anonim válasza:

"Ha van internet tudsz tanulni, ha tanult vagy akkor van pénz"

Pénzt keresni azzal a tudással nem fogsz tudni, amit Marika youtubera feltöltött tutorial videóinak megtekintésével szedtél magadra. Én is megtanultam a TheHUNTutorials csatornáról a c++ alapjait. Szerinted ma 600 ezreket keresek? NEM! Beszereztem Magyary Gyula emelt szintű informatika érettségire felkészítő programozós könyvét is és szorgalmasan végigcsináltam. Szerinted jól mentek utána az emelt infós prog. feladatok? NEM!!! Szerinted utána láttam értelmét a kínlódásnak 200+ óra befektetett munka után? NEM! Hiába tehát a könyv és az internet!

A neten rengeteg információ van, még egymásnak ellentmondó írásokba is bármikor belefuthatsz. Nagyon könnyű eltévedni, ráadásul zöldfülűként azt sem tudja az ember, mi a fölösleges információ, és mi a hasznos. Persze bármikor fordulhatsz az internet népéhez kérdésekkel, de ennek is vannak buktatói. Magyar nyelven nem is ismerek más oldalt ezen a "csodán" kívül! Itt nagyon kevés kérdésre kaptam eddig értelmes választ.

Persze megtanulhatnék angolul is, és ott vannak a külföldi oldalak.

Duolingo + nCore-ról illegálisan letöltött English for Everyone könyvsorozatot pörgettem egy darabig, ragadt is rám annyi, hogy A2 szinten eltüttyögjek. Hálelújá, gyerekmeséket tudok most már olvasni angolul és a Peppa malac (3 éveseknek készült mese) című sorozatot is megértem angol nyelven.

Szinte érzem, ahogy török ki a szegénységből, mert van internet!!! Hozzáteszem Angolul nagyrészt a suliban "tanultam meg", a könyvsorozatba és a duolingoba fektetett rengeteg idő ehhez tett hozzá egy kevéskét. Szerintem a befektetett munkához képest az eredmény nagyon kevéske lett. Az igeidőket például még a mai napig nem értem, hiába olvastam bele ezzel kapcsolatban két könyvbe is, és néztem utána több weboldalon.

Az interneten információkat összecsipegetve tudod fejleszteni a tudásod, de senkinek se ajánlom, hogy a nulláról kezdjen szerencsétlenkedni egy nyelvvel vagy bármi komolyabb és összetettebb dologgal, mert úgy fog járni, mint én. Egy csomó ideje rámegy és végül félbemarad a dolog. Ha professzionális szinten akar az ember megtanulni valamit, inkább fizessen be egy jó tanfolyamra, vagy állami támogatással végezzen egy tanfolyamot. Ha szakács akarsz lenni, akkor ne mosogatófiúnak állj, hanem nézz egy olyan munkát, ami mellett el tudsz végezni egy szakács tanfolyamot. A villanyszerelés ugyan ez...

2022. dec. 22. 14:54
 8/8 anonim ***** válasza:

4+

Én azt tanultam meg hogy egy szakterületen belül is csak munkahely váltással lehet több pénz keresni. 10 év alatt a 4. munkahelyemen vagyok. Utóbbi esetében már lassan 5 éve, de az a helyzet annyi már a bérem, hogy a konkurens cégek sem fizetnek többet. A következő ugráshoz pedig még nincs elegendő tapasztalatom (ekkor már jön a céges autó privát használatra).

Nemrég össze futottam a 2. (kedvenc) munkahelyemről egy volt munkatársammal. Ő üzemvezető helyettes volt én pedig üzem mérnök, ekkor ő bruttó 20000-el keresett nálam többet. Ő még mindig ott van mert szeret ott, én is szerettem. Előjött a pénz téma és jelenleg 2,5x többet keresek mint ő... (rosszul érintette)

2022. dec. 22. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!