100x125 cm-s láda "beltere" elvileg 1,25m3 ha nem tévedek, persze nem mindegy mit raksz bele. Hasogatott akácfával teli, megrakva - megdobálva (kb. 25-30 cm-es vagy nagyobb darabok)a fa mennyisége 1,25 m3 vagy ez ténylegesen kevesebb?
Hát ott már nincs mit tenni.
Neki is volt egy elképzelése, hogy adott mennyiségű fát mennyiért akar adni. Meg neked is volt egy elképzelésed, hogy mennyiért akarod megvenni. Itt mindketten hibáztatok, hogy nem egyeztettétek az elképzeléseket még az üzlet létrejötte előtt. Nem vert át téged, mert ő feltehetőleg mindig, mindenkinek így adja, és nem gondolt rá, hogy te esetleg másként gondolod.
Én pl. most árulok nordmann fenyőket karácsonyra, 4000-ért méterét, ez áll a hirdetésben. Ennek ellenére hívogatnak olyanok, akik valamiért azt gondolják, hogy a komplett fát adom ennyiért. Na mármost, ha ez a tévedés csak a fa kivágása után derülne ki, akkor lenne probléma. Mert se én nem akarnám odaadni olcsóbban, se ő nem akarná megvenni drágábban, mint elképzelte. Ezért is van, hogy ha úgy látom, valakinek nem tiszta a dolog, akkor elmondom, hogy métere ennyi. Aztán vagy csodálkozik, hogy miért ismételem el, vagy csodálkozik, hogy hát nem darabja ennyi? De letisztázzuk a dolgot, ez a lényeg.
A tűzifánál se mindegy, hogy ki mit ért m3-en.
Szerintem ezzel már nem tudsz mást csinálni, mint hogy többet nem veszel tőle. Esetleg, ha jó haver, megemlíted, hogy te másként gondoltad, de fordított esetben te se adnál vissza pénzt, legfeljebb magadban arra gondolnál, hogy hát ez hülye, hát miért nem kérdezett rá.
Az ajó a tüzifában, hogy annyiféle m3 létezik, hogy az már borzalmas és sztem ertelmetlen. Az erdei még ok, mert eredetileg ott összerakva a méterfa alég levegős.
De ez a hasogatott tüzifa mizéria, csak arról szól, hogy az eladónak jobban megerje, a látvány pedig meglegyen.
Látod, másnak is szemetszúrt, hogy a 1*1,25 méter az területet jelent, nem térfogatot.
Nem mindegy, hogy a 3. szám 1 vagy 1,25 méter.
A tűzifának minimum 1 évet kell konyhakész állapotban, száraz, szellős helyen állnia.
Ha méterben, pláne rönkben van, akkor csak minimálisan szárad, ugyanis hosszirányban adja le a legtöbb vizet.
Ez egy nagyon fontos táblázat.
Sok fát feldolgoztam már, de azt én sem tudtam, hogy a méteres erdei köbméter vagy a köbölt rönk csak 1,4 összetakott, konyhakész űrmétert ad ki.
Mindig csodálkoztam, hogy miért nem 1,7-et.
Dehogynem 1,25 m3. Csak szórt m3, nem rakott m3. Ezt nem tisztáztátok a tárgyalás során, hogy ki melyikre gondol.
Ha azt beszélitek meg, hogy visz egy teherautórakomány fát, akkor is rá kellett volna kérdezned, hogy Liazról van-e szó, vagy valami Toyota kisteherről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!