Szerintetek van Budapesten és Győr-moson-sopronon kívűl olyan hely ahol normális életszínvonalon lehet ma Magyarországon élni? Úgy értem keresel annyit, hogy nem arra kell spórolni, hogy legyen hó végén még kaja…
12+
A közalkalmazotti bértábla meg egy vicc!!! Mivel ez nem változik, aki esetleg tanár, hivatali ügyintéző stb., és nem él meg a fizetéséből, vagy nem tudja elérni a cêljait, annak munkahelyet kell váltani...
Egy kezdő tanár keres 140000 nettót, nálunk a cégnél 2 műszakban egy segédmunkás meg 250000+...
"Mivel ez nem változik, aki esetleg tanár, hivatali ügyintéző stb., és nem él meg a fizetéséből, vagy nem tudja elérni a cêljait, annak munkahelyet kell váltani..."
És akkor ki tanítja az iskolában a gyerekeket...?? És legfőként: ki fog vigyázni az óvodásokra? Mert még egy sulis csak-csak "megvan egyedül", sulin nélkül, amíg a szülő haza nem ér, na de egy ovis... Anyuka, vagy apuka hagyja ott a munkahelyét, mert bezárnának az ovik, amennyiben minden óvodapedagógus otthagyná munkahelyét...? És akkor ha ha az egyuik szülő így háztartásbeli lesz, hogyan fog megélni ezen családok többsége...?
Ha nem volnának pedagógusok, és tegyük fel, esetleg lenne néhány, aki online oktatna, még mindig ott a baj, hol legyenek a bölcsisek, ovisok????? Rájuk ki fog vigyázni?
Hát még fejelsztő munkát végezni ovisokkal???
"Mindenhol lehetséges csak jó szakma és hozzá állás kérdése az egész."
Ugyanazt tudom reagálni. Ami szerinted ne mjó szakma, "csupán" tartalmi értéke van (akár magas), mint pl pszichológus, pedagógus, azokra szerinted nincs szükség, csak meg b@szik az Kormány megfizetni őket éhbér felett?
Zala vármegyében
(de sz@rul hangzik)Keszthelyen
egyik rokonomnak van 2 db lakása átlagos 1,5-2 szobásak
Egyiket folyamatosan airbnb kiadja a másikban pedig életvitelszerűen él.
Havi szinten bőven az átlag felett keres.
Én is tisztában vagyok azzal, hogy szükség van pedagógusra, óvónőkre. De ezeket az embereket is megilleti a normális körülmények közötti átlagos élet! Kicsit elmaradtam bérek tekintetében de egy BSc diplomával rendelkező pedagógus bruttó 312000 Ft-ot keres 6 éven keresztül fixen, és utána is fillérekkel kiszúrják a szemüket.
"... b@szik az Kormány megfizetni őket éhbér felett?"
Tehát te is csak azt akarod, hogy éhbérért dolgozzanak, mert az neked úgy kényelmesebb. Szerintem a pedagógusoknak is kijárna, hogy ne 2-3 hónapig spóroljanak egy 20000 ft-os cipőre, vagy esetleg ne üres kiflit egyen egész hónapban az iskolában...
Bármi lehet jó szakma amire van kereslet, és diploma sem kell hozzá.
Ha tömegesen felmondanak talán lesz haszna, de így jelenleg szinte nulla amit elértek! Gyárba elmegy dolgozni aztán 2 szombattal 250-300000 nettót hazavisz sori munkásként... és nem javítja otthon szabadidejében a dolgozatokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!