Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vastag üvegbögrére az van...

Vastag üvegbögrére az van írva, hogy max 80°C. Ez komoly, hogy még egy rendes teát sem lehetne csinálni benne?

Figyelt kérdés
Az előbb jutott eszembe, mikor öntöttem bele a forró vizet... meglátjuk, bírja-e, bár vékonyabb üveg repedt már el pár hónap/év után (french press kávéfőző).
2022. nov. 22. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Ha beleteszel egy fémkanalat, az elvileg használ. (Ha mégse, engem szidj, ne a felmenőim)!
2022. nov. 22. 16:13
 2/6 anonim ***** válasza:
97%

Vastag üvegbögre ...

Akár hiszed, akár nem, az üveg nem nagyon vezeti jól a hőt. Ha beleöntöd a forró vizet, akkor a belső felülete sokkal inkább felmelegszik, míg a külső sokkal lassabban, ez együtt jár a belső oldal gyorsabb hőtágulásával, ami egy mechanikai feszültséget okoz az anyagban, és ettől könnyen eltörik.

Állítólag a vékony falú üveg pohár sokkal jobban alkalmazkodik a hőmérsékletkülönbséghez, de én még nem mertem kipróbálni.

A forró teához kerámia vagy porcelán anyagú edényt használj!

2022. nov. 22. 16:28
 3/6 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Nem véletlenül van rajta.

Ismerősöm kezében már robbant fel ilyen kancsó, mehetett másodfokú égési sérülésekkel sürgősségire.

2022. nov. 22. 17:14
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Vedd fel és töltsd fel valahová kérlek azt, amikor a 80 fokos teát iszod.

Úgy megnézném.

2022. nov. 22. 17:16
 5/6 anonim ***** válasza:
63%
#4 Nem az iváshoz, hanem a teakészítéshez kell a lobogó forró víz. Ha filterteát főz, pont jó a kb. 2.5 dl. pohár/csésze/bögre/stb.
2022. nov. 22. 17:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. nov. 23. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!