Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miskolcon mennyire nézik le...

Miskolcon mennyire nézik le azokat akik az avasi Paneldzsungel lakótelepen laknak? Elsősorban nem az avasiakat kérdezem, mert ők nyilván elfogultak és azt fogják mondani, hogy jó/menő helyen laknak.

Figyelt kérdés

2022. nov. 20. 19:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nagyon fiatal vagy mert ha nem így lenne emlékeznél arra higy ez nem igaz. Nem baj de ne írj hülyeségeket mintha igaz lenne. 15-20 éve a panel egyáltalán nem számított se újnak se menőnek. A belső panelt 1959-ben építették Dunaújvárosban. A 60-as évektől kezdve egészen a 80-as évekig épültek ezek a panelek a nagyvárosokban. Én a 90-es években voltam tini es egysueren akkor is voltak olyan emberek akiket nem érdekelt hogy mi számít menőnek. Persze olyanok is akik csak ezt tudták megengedni maguknak azt is kölcsönből. De ugyanez érvényes a családi házakra is. Csak azért mert családi házban lakik valaki nem jelenti hogy van pénze. 2005-ben éltem az avason és akkor se volt mindenki szegény mint a templom egere. Persze voltak ilyenek is de tényleg nem volt általánosnak mondható. A külvárosában ahol utána éltem ugyanez volt a helyzet. Volt később a hírhedt fészekrakó program amikor sokan csalassal jutottak lakáshoz és nem fizettek, lelakták és szét érték a lepvsőházakat. Úgy tudom őket kitelepítették azóta. De az Avas hírhedt maradt.

Szerintem te tévedésben élsz. Azt hiszed hogy mindenki aki egy kis pénzhez jut egyből nagy házat vesz. Ez nem igaz. Sok dolog van ami elsőbbséget élvez. Nem 35 m2 én mert az tényleg kicsi csak 1 szoba, esetleg 1+fél. De mondjuk 55m2-en az 2 szoba. 2+fel szobásak már 61 m2. A lényegen viszont nem változtat. Ez mind ott van az Avason.

Végül nem értem a kérdésedet. Mire vagy kíváncsi igazából?

2022. dec. 25. 20:11
 12/27 NTBS ***** válasza:
100%
Semennyire. Az is egy paneles rész.
2022. dec. 25. 20:36
 13/27 A kérdező kommentje:

Kicsit utánanéztem a neten, mert a válaszokból ítélve azt hittem én tudom

Rosszul és az avas egy jó hely. Ez volt az első cikk ami szembejött: A miskolci Avas lakótelep nem nevezhető kimondottan kulturális központnak. Óriási munkanélküliség és létminimum alatti élet jellemzi, valamint állandósult kilátástalanság. Ám a magyar underground bárhol képes önszervezni magát...

2022. dec. 26. 16:13
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem kulturális központnak neveztük mi se, csak átlagos lakótelepnek. Se nem jobb, se nem rosszabb, mint egy normál alsó-középosztálybeli városrész. Nyilván van munkanélküli meg kilátástalan sorsú ember is ott, ahogy átlagos meg az átlagosnál jobban élő is. 40 000 ember közt találsz mindenfélét.

Egyébként zenei előadónál vagy bármilyen művésznél én óvakodnék attól, hogy készpénznek vegyem, amit a hátteréről mond, általában az imidzs része ez a "nézzétek, milyen mélyről törtem fel".

2022. dec. 26. 18:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

13. Senki se mondta higy kulturális központ lenne.

Amúgy mit akarsz bebizonyítani ezzel a kérdéssel és a válaszaiddal?

2022. dec. 27. 11:54
 16/27 A kérdező kommentje:
15-ös én nem akarok bizonyítani semmit. Ez egy szimpla kérdés, hogy Miskolcon mennyire számítanak szegények az avasiak. Az eddigi válaszok alapján semennyire. Pedig azt hittem az a legalja, legalábbis az országban így gondolják / beszélnek róla.
2022. dec. 27. 12:08
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem ezt kérdezted. Azt kérdezted higy " Miskolcon mennyire nézik le azokat akik az avasi Paneldzsungel lakótelepen laknak? "
2022. dec. 27. 12:25
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez most kicsit hosszú lesz.

2002-2010 között volt Miskolcon egy MSZP-s polgármester, Káli Sándor, aki elég népszerű volt. Természetesen a helyi Fidesz ezerrel kereste rajta a fogást, sokáig nem találtak, a pasas két héttel az őszödi beszéd után úgy nyerte meg az önkorm. választást, hogy 16%-kal előzte a fideszes jelöltet. Végül a Fidesz számára szerencsésen összejátszottak a körülmények, mégpedig a következők:

– Ekkor zajlott egy telepfelszámolás, melynek során a Szonditelep nevű nyomornegyedet megszüntették. Nyilván az ott lakókat el kellett helyezni valahol.

– Zajlott a Fészekrakó program, melyben fiataloknak segítettek lakáshoz jutni. Volt több feltétel, pl. munkaviszonyt kellett igazolni. Az előbb említett nyomornegyedből kiköltözők azonban hamis igazolásokkal (gyakorlatilag csalással) több ilyen lakást megszereztek. (Ha nagyon konteóhívő lennék, ebben is a Fidesz kezét látnám.)

– Káli lépett volna az ügyben, ekkor azonban már élt a gazdasági válság miatt bedőlt hitelek után hozott kilakoltatási moratórium.

– A beköltözött fészekrakók miatt az Avas II. ütemében (kb. a Szent György út környéke) előfordultak súrlódások. Itt nem bűnözésre kell elsősorban gondolni, hanem ilyen hangos zenehallgatás, graffitizés, közös költség fizetésének elhanyagolása, stb., ami általában minden magyar lakótelepre jellemző. Csak amíg a fehér szomszédod renitenskedik, addig mindenki azt írja itt is, hogy „a lakótelep ilyen, viseld el”, de ha a roma szomszédod csinálja ugyanezt, akkor mindenki téged sajnál, és tökéletesen alkalmas uszításra a helyzet. (A tényleges bűnözési aránynak utánanéztem egyszer, messze alatta maradt a megyei átlagnak és nem érte el a budapesti lakótelepek szintjét se.)

– A helyi Fidesz mindezt kihasználta és óriásira felfújta, az se érdekelte, hogy lejáratja a saját városát. Valójában a helyzet kb. 150-200 lakást érintett egy akkora lakótelepen, ahol majdnem annyian laknak, mint egész Hódmezővásárhelyen, ráadásul a renitensek túlnyomó részét azóta ki is költöztették.

Az Avas sosem volt túl gazdag városrész, az igaz, de a lakók túlnyomó része inkább alsó-középosztály és munkásosztály, mint szegény. Szegregátumok közül a legismertebb Lyukóbánya és a számozott utcák (ezekről talán már hallottál), illetve elszórtan még pár utca (pl. a tetemvári sorok). Szegény résznek számít még a Vasgyár és Pereces, bár ezek nem kifejezetten szegregátumok. Ha emlékszel, pár éve a számozott utcák kitelepítésénél volt botrány, a jogvédő szervezetek ragaszkodtak volna ahhoz, hogy normálisabb részeken kapjanak cserelakást a kilakoltatottak. Az akkori fideszes polgármester, Kriza nem véletlenül állt ellen, ő pontosan tudta, hogy az elődjét ezzel a stratégiával buktatták meg. Azóta sikerült Krizát is leváltani, meg elhunyt azóta, nem akarom bántani, de örülök, hogy most ellenzéki polgármesterünk van.

2022. dec. 27. 13:03
 19/27 A kérdező kommentje:
17-es máshol nem tudsz okoskodni?
2022. dec. 27. 13:16
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

19. A kérdésed és a válaszaid nem ugyanarról szólnak.

A kérdésed az hogy az emberek lenézi e őket. E közben te magad lekezelően beszélsz róluk (6-os válasz) . Most meg arról beszélsz higy inkább arra vagy kíváncsi hogy szegény környék-e. Egyszerűen útközben megváltoztattad a kérdést. Ez nem kotekedés csak nem értelek.

Már leírtuk az avas pont ugyanolyan lakótelep vomt mint a többi. Erre jött a fészekrakó programm amikor bekoltozott egy csomó olyan család aki nem tudott beilleszkedni, ekkor beszéltek róla sokan. Azóta úgy tudom kikoltoztek.

2022. dec. 27. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!