Háznál hogy számolják a nm-t?
Figyelt kérdés
Tehát ha több szintes, akkor szintenként? Szóval pl. 100nm x 2 szint, vagyis 200nm?2010. szept. 29. 18:57
1/4 anonim válasza:
A helyiségek összterülete számít ilyet hogy szint nem számolnak.Miért lenne két szint pont egyforma?
2/4 anonim válasza:
Általában össz-négyzetmétert adnak meg a házra, esetleg az egyes szobák négyzetméterét. Persze a két szint lehet külön laktér, vagy lehet eltérés a két szint között, de ezeket jelölni szokták, de ilyen jelöléssel, hogy 100nmx2 szint még nem találkoztam.
Bár nem vagyok építész, tudtommal olyan is létezik hogy mondjuk egy tetőtéri szoba egyik része számít csak lakóterületnek, míg a másik, ahol alacsony a plafon más címszóval szerepel a tervrajzon.
3/4 anonim válasza:
Vagy a hasznos területet szokták megadni, vagyis a helyiségek területének az összegét, vagy azt, hogy mekkora az alapterület, és hány szintes a ház. Tehát van olyan is, hogy mondjuk 80m2 alapterületű, kétszintes ház, meg olyan is, hogy 140m2 hasznos területű. Utóbbiba nem számolják be a falak vastagságát.
4/4 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy vegyünk pl. egy kétszintes házat. Az alapterülete 100nm, ebből hasznos 80nm. A felső szintnél szintén 80nm hasznos. Akkor 160nm-es a ház?
2010. okt. 2. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!