Ha van fűtés a szobában nem fontos betakarózni?
Az emberi testnél 28°C az u.n. komforthőmérséklet, ami mellett a csupasz ember nem fázik. Ez alatt viszont ruházattal csökkenteni kell a sugárzásos hőleadást ill. a verejték párolgásából adódó hűlést. Emiatt minél alacsonyabb a környezeti hőmérséklet, annál alaposabb hőszigetelést kell megvalósítani a ruhára (pizsama) terített takaró, paplan, dunyha stb. segítségével. Régebben fűtetlen helyiségben előszeretettel használtak hálósipkát, manapság a meleg zokni még mindig használatban van.
Én eddig 19°-ban aludtam hideg időben, most a feleségem letekerte a termosztátot, így nálam csak 18° van. Ez már annyira kevés (nekem), hogy be kell kapcsolnom a lepedőm alatti elektromos ágymelegítőmet, különben fázom 2 paplan alatt is.
Nos, barátaim ez egy rendkívül fontos kérdés ugyebár, hogy mivel takarózik az ember télen, tehát semmiképp ne trollkodjuk el!☝
#1-es te viking vagy?
Visszakanyarodva a kérdéshez, azt javaslom legyen készenlétben mindig egy pokróc! Ha az sincs, akkor meg igyatok jó meleg teát, és egyetek minden nap egy tál forró levest, hogy kihúzzátok tavaszig! Vagy vegyél fel 3-4 pulóvert, esetleg 2 pulóvert meg rá egy téli kabátot, már is megspóroltad a takaró árát!💰💸
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!