Mit lehet tenni, ha teledobálják a postaládám szórólapokkal, annak ellenére, hogy ki van írva, hogy nem kérem őket?
Diákkoromban hordtam ilyeneket, igyekeztem figyelni hogy kinek van kiírva, viszont nagyon monoton a meló, minden héten volt 1-2 aki kapott mégis véletlenül.
Ha nem érdekli az újságost akkor viszont nincs mit tenni, ha el is tudod kapni és szólni neki simán benne van hogy elfelejti melyik is volt az.
Plusz volt olyan is amikor külön mondták hogy ezt az egyet az összesbe kell, abba is aki nem kéri. Azokat nagyon utáltam
Én is hiába írtam ki kétszer akkora betűkkel, mint a nevem, három felkiáltójellel.
Egyszer sikerült elkapnom a kézbesítőt, azt mondta, hogy egy "hölgy mondta neki, hogy nyugodtan bedobhatja".
Nejemet kérdeztem, nem ő mondta.
Így minden alkalommal megy egyből a szemétbe.
#4 De ilyenkor ha azt mondják, hogy mindenkihez be kell dobni, miért nem dobják ki azt a szemetesbe, amit ahhoz dobnának be, akinek ki van írva, hogy nem kér ilyeneket? Senki nem tudja ellenőrizni, hogy most a bedobós vagy a postaláda tulaja dobta ki. Főleg ha közvetlenül a ládák mellett szemeteskuka is van, mint nálunk.
#6 Nálunk is csak beléptetőkóddal vagy proxival lehet bejutni, ezek szerint tudják a kódot, vagy kaptak proxit, de az is simán lehet, hogy várnak kint, és ha jön valaki, bejönnek, nálunk bárkit beengednek magukkal a lakók a lépcsőházba rajtam kívül.
Nem olyan nehéz bejutni egy lépcsőházba 🤷♀️
1. A szórólapozásnak mikor én csináltam egy íratlan szabálya van, te nem dobhatod ki, akinek viszont oda adtad nyugodtan. Ezt szúrópróba szerűen figyelhetik is a megbízók.
2. Esetleg, ha te kiraknál egy kosarat szórólap gyűjtőnek felirattal ? Bár hozzánk ennek ellenére is dobnak.
3. Ha letudod cserélni a postaládád vagy meg tudod oldani, hogy zárt legyen és összehaverkodsz a postással adsz neki kulcsot lehet hajlandó úgy betenni a postád.🤷♀️ Nekünk 10 éve ugyan az a postásunk szerintem ő pl megtenné.
Vagy csináltatsz/ igényelsz postafiókot és megszünteted a postaládád, de gondolom ezt nem szeretnéd.
A szórólapos nem egy nagy észlény teremtés, ezektől ne várd hogy tudjon olvasni. Csak a nyílást nézi hogy hova tudja dobni, meg nekik súlyra ki van adva hogy mennyit kell kiosztani.
Nálunk úgy lett megoldva, hogy egy elég rátermett közösképviselőnk van. Ő egész nap figyeli a házat, az ablakból a bejáratot hogy ki jön-megy, a liftet is figyeli melyik emeleten áll meg, ki száll ki vagy be, szóval mindent tud ami történik.
Amikor jön ilyen szórólaposztogató kinézetű gyanus személy, már előre készül a közösképviselő hogy kizavarja, ill. van a földszinten egy gyűjtőkosár abba lehet dobálni ilyeneket. Talán 20 éve kezdődött ez a történet, azóta a szórólaposok egész jól megtanulták hogy nálunk mi a rend, bár mindig akad egy-két zöldfülű akit helyre kell igazítani. Szóval nálunk így megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!