Mi a véleményetek a könnyűszerkezetes házakról, lakásokról?
Érdemes megvenni, állítólag a belső falak gipszkartonból vannak, mint az új építésű társasházak többségében.
Én azt hallottam, hogy ezeknél még a panel is stabilabb...
Ma ezek divatosak. Azt senki nem tudja ma megmondani,hogy 10-20 év múlva milyen állapotban lesznek,mennyire állnak ellen az időjárás viszontagságainak. Nem Floridában vagyunk,hanem Magyarországon.
Én biztosan nem építenék ilyen házat magamnak.
Új építésű, könnyűszerkezetes házzal elég rossz személyes tapasztalataim vannak. Annak idején egy ilyet vettünk meg a férjemmel, ikerház volt, hangszigetelés semmi, azt is hallottuk, ha szellentett a szomszéd. Mondjuk ott az egész építkezést nagyon trehányul intézték, pár hónap után repedezett a járólap, elvetemedett az ajtó stb. Egy év után a "lakópark" lakóinak a fele lecserélődött, mert mindenki szabadult (áron alul) a nemrég megvett ingatlanától.
Aztán lehet, hogy máshol jobb a helyzet. Egyébként a könnyűszerkezetes technológia önmagában nem rossz, ismerősnek van pl. 100 éves háza fából. Csak mostanság az új építésű házak gyakran hagynak kívánnivalókat maguk után, akár könnyű szerkezetesek, akár nem.
a panel még a téglánál is stabilabb, mivel vasbetonból van.
nem vennék ilyen fából és gipszkartonból összeragasztott házat. max nyaralónak vagy sufninak...
Már vannak nagyon jók is ilyenből, a hőszigetelésük pl nagyon jó. Persze, ha a kivitelező trehány/spórolós, akkor nem...
Viszont a tégla az jóval időtállóbb. A könnyűszerkezetbe az egér is be tud költözni.
A legjobb a tégla, vastag hőszigeteléssel :)
A panel az vasbeton. Hőszigetelése nem jó, de stabil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!