Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kié a kerítés? Van egy...

Kié a kerítés? Van egy telkem, ahol ugye a jobb oldali kerítés az enyém. Igen, de jobb oldalon két szomszédom van, az egyik aki az én utcámból van tehát neki az adott kerítés bal oldalon van. folyt lent.

Figyelt kérdés

Ez ok ezt a kerítést nekem kell megcsinálnom. De a másik szomszéd már a másik utcáról van mint szomszéd, tehát neki az adott kerítés szakasz szintén jobb oldali kerítés.

A kerítést pár éve megcsináltattam, és nem akarom behajtani rajta az árát, csak Ő most kezdett építeni és nem szeretnék olyan helyzetet, hogy el akarja bontani, mondván Ő másmilyen kerítést akar. Egyelőre nem tudtam beszélni vele mert még nyomozom a tulajdonost. De érdekelne, hogy ilyenkor mi van. Gondolom elvileg közös a kerítés mint a kertláb kerítés esetén, de mivel én építtettem az enyém.

2022. okt. 6. 13:18
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Amennyiben a te telkeden áll, nem bonthatja el!!

Ha másmilyent akar akkor mellé építhet egy sajátot, a saját telkére.

2022. okt. 6. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Hivatalosan nincs jobb bal oldal kié. Akinek szükséges, az épít kerítést.
2022. okt. 6. 13:52
 3/10 Kólauborkával ***** válasza:
39%

Jogilag a kerítés azé, aki épített, ha a te telkeden áll akkor sem rombolhatod le szó nélkül.

Csak nagyon ritkán áll a “jobb oldal a tiéd”.

2022. okt. 6. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
A 2 es megválaszolta .
2022. okt. 6. 17:18
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Az 1-es megválaszolta
2022. okt. 6. 17:22
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Az önkormányzatnál érdeklődj, ott megmondják!
2022. okt. 6. 20:41
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Jól gondolod, ha mindkettőtöknek jobb oldali a kerítés, akkor azt közösen kell megépíteni. Legjobb megbeszélni, de ha külön-külön, akkor mindenki a kerítés utcája felőli fele részét csinálja. Általában az újonnan építkező anyagilag és egyéb gondjaival is úgy el van úszva, hogy a kerítés a gondolataiban nagyon hátul szerepel, hacsak az nem nagyon ramaty állapotú. Persze hogy a tiéd az egész kerítés ha te építtetted, de ne próbálj róla már eleve feltételezni dolgokat, hogy mit akar csinálni! Én ha rátalálnék, megkérdezném tőle, hogy akar-e egyáltalán másik kerítést. Ha akar, akkor kijelenteném hogy oké, a kerítés felét visszabontom.
2022. okt. 7. 01:02
 8/10 anonim ***** válasza:

"mindkettőtöknek jobb oldali a kerítés, akkor azt közösen kell megépíteni"

Ne adj rossz tanácsot!

A "jobb" oldal teljesen relatív az utca mások oldalán az már rögtön "bal" oldal lenne. Ha azt írtad volna, hogy a beépítés szerinti oldal az már közelebb állt volna az igazsághoz! De ez régen volt. Ma már nem kötelező kerítést építeni. Az épít kerítést akinek szüksége van rá és azt is csak a saját telkére!

2022. okt. 7. 07:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Többen írtátok, hogy "saját telkére" Ez tök jó, de nyilván nem épít senki a telkén belül 1m-re kerítést, mert akkor kvázi átad 10-20 akármennyi nm területet a szomszédnak a hossztól függően. 22 éve ki volt mérve a telek és annak a vonalán ástam be beton oszlopokat és az volt a kerítés sokáig. két éve ennek a vonalán építtettem a beton kerítést. Egyértelmű a nyomvonal, mert a másik szomszéd telek nyomvonalán folytatódik. De akkor ez most minek számít saját teleknek építtetnek (nyilván át nem mentem)? Az építkezésnél a földmérő pl. azt mondta hogy 20-30 cm tévedés simán benne van a felmérésben.

7. bocsi de nem bontom vissza mert egy csomó pénzembe került, és a visszabontás is sokba kerül. gaz meg a vaddisznók jöttek át mert ott gazos üres telek volt 10 évig úgy másztam át mindig levágni a gazt, hogy ne jöjjön át. Esztétikailag is hogy nézne ki, hogy az a 20m közös kerítés a fele ilyen a másik fele olyan, főleg úgy hogy közben a kertláb szomszéd is ugyanúgy van elkerítve szóval a folyamatos 70 méter kerítésben lenne egy kb 10 méter másmilyen kerítés. Most olyan kerítés van amit nem látni át szóval elvileg ez neki is jó, ha nem tetszik a szürke beton lefestheti és ültethet elé növényt, mint ahogy a kertlábszomszéd is tette. Ő még jó fej is volt és kifizette a felét a közös résznek. Nem feltételezek rosszat csak szeretnék felkészülni a legrosszabbra. Egyelőre csak a munkásokon keresztül üzentem megadva az én számomat, hogy ne fúrják meg mert az nem bírja és tönkre megy. Remélem ok lesz a dolog. Persze ha meg lesz a száma felhívom, csak én ritkán vagyok ezen a helyen az őszi téli időszakban, hogy beszéljek olyan munkásokkal akik meg tudják adni a számát.

2022. okt. 8. 01:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A saját telekre építés nem azt jelenti, hogy 1 méterre a mezsgyétől kell építkezni.

Leütik a földmérő karót, s az melle a te feledre már csinálhatod nyugodtan, az már a te telked.

2022. okt. 8. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!