A szomszédom a kerítés mellett, végig a kertben fenyőfákat ültetett ami most már nyolc méteres, ami kelet felé van így délelött nem süt be hozzám a nap, ez lehet problémám?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 24. 08:07
1/7 anonim válasza:
Lehet, és létezik olyan, hogy szomszédjog. Keresd meg a Polgáremesteri hivatalt vagy egy jó ügyvédet. De ha eszed is lenne, és korábban lett volna, akkor nem egy 8 mértes fenyőt akarnál kivágatni, amikor már 8 méteres, és árnyékol, hanem meg sem enegdted volna, hoögy elültesse.
Idejében kell mindent megtenni, akkor okozod a legkisebb kárt!
2/7 anonim válasza:
Örülj neki hogy nem látod a szomszédot.
3/7 anonim válasza:
Nézd, az hogy "lehet-e problémád", az attól függ, hogy mit szeretnél a kertnek azon a részén. Ha napozni vagy fényigényes növényt termeszteni, akkor nyilván lesz ebből problémád. De ha egy kinti ebédlőasztalt akarsz oda, meg rugalmas hozzáállással valamilyen növényeket, akkor szerintem egyáltalán nem gond.
4/7 anonim válasza:
én örülnék neki, mert akkor nem látnánk egymást egész nap.
5/7 anonim válasza:
Egyébként meg igen, én még meg is köszönném neki, hogy ő gondoskodott az elválasztóról. :D
6/7 anonim válasza:
Itt keresgess: Szomszédjogok-benapozáshoz való jog.
7/7 anonim válasza:
Megvan a jogod hogy kivágasd, igen. Viszont tudd hogy nem lesz egy rövid folyamat...:) Nálunk ugyan ez volt a szitu, 1 évbe tellett mire kiküldtek egy ilyen darus kocsit ami elsőnek le csupaszította majd kivágta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!