Hol van olyan csoport ahol önellátásról, gazdálkodásról lehet tanulni, full kezdőként?
Mármint akár facebookon, vagy más oldalakon, bárhol máshol.
Gondolkodok rajta hogy átállnék egyfajta önellátásra valahogy, s megtermelném magamnak amit lehet. Mezőgazdaság, állattartás, növényekről, stb...
Hát gyermekkoromban volt egy kis földünk, oda volt kukorica vetve. Kapáltuk egész nyáron, majd, majd letörtük és meg kapták az állatok. Veteményes is volt, paprika, paradicsom, krumpli, borsó, stb.
Van némi rálátásom, de nagyon kezdetleges. Különféle technikák tudásának híján vagyok.
Olyanok sem tudnak teljes önellátást biztosítani maguknak, akik többedik generációs gazdálkodó család.
Jön egy állatjárvány, vagy valami növényi kórokozó, és pufff, oda az éves termésed. Na és ott van a "méretgazdaságosság". Kicsiben nem biztos hogy tudsz olyan költséghatékonyan termelni, mint nagyban....
Én Budán, kertes házban élek, van egy kis veteményeskertem. Jól elvagyok vele, hogy van pár sor zöldség, újhagyma, 15-20 tő paradicsom és hasonlók.... De ez inkább a saját szórakozásomra van, mint önellátásra gondolhatnék.
Van valami Vidéken újrakezdők csoport a facebookon, youtube is tele van ilyen videókkal szerintem.
Ha nem lesz totális világháború, akkor éhenhalas sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!