Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol lehet megtalálni, hogy...

Hol lehet megtalálni, hogy mire lehet használni hivatalosan az éjszakai áramot?

Figyelt kérdés
Google-vel csak magyarázatokat találtam, de engem a törvény, vagy az áramszolgáltató hivatalos szabályzata érdekel.

2022. okt. 1. 12:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
77%

A szolgaltstó honlapjan keresd.

Vezereltcáram a szakkifejezés, fixre bekötött fogyasztókeszülekekhez lehet igenyelni.

2022. okt. 1. 12:52
 2/23 anonim ***** válasza:
76%
Bontható csatlakozás nélküli, helyhez kötött hőkészülékekre alkalmazható.
2022. okt. 1. 12:59
 3/23 A kérdező kommentje:
Igen, ilyeneket találtam, de milyen linken érhetem el a hivatalos megfogalmazást?
2022. okt. 1. 13:12
 4/23 anonim ***** válasza:
73%
Olyan készülékekre lehet, ami fix bekötésű, tehát rákötöd a hálózatra fix vezetékkel, nem aljzatba kell dugni és fűt. Ilyen például a villanybojler, villanyradiátor, medencefűtés. Nem köthető rá viszont légkondi és nagyteljesítményű hőszivattyús fűtés, ezekre H tarifa kell.
2022. okt. 1. 13:27
 5/23 anonim ***** válasza:
91%

"Nem köthető rá viszont légkondi és nagyteljesítményű hőszivattyús fűtés, ezekre H tarifa kell."

Nem kell.

De gazdasági szempontból előnyös.

2022. okt. 1. 13:30
 6/23 anonim ***** válasza:
86%
Kelleni semmihez se kell, a villanybojlerhez se muszáj éjszakai (vezérelt), csak erősen ajánlott. Viszont a vezérelt és a H tarifa nem átjárható, amit a H-ra lehet azt nem lehet vezéreltre és fordítva.
2022. okt. 1. 13:35
 7/23 anonim ***** válasza:
52%
2022. okt. 1. 13:37
 8/23 anonim ***** válasza:
75%

#3: írtam az előbb, hogy az illetékes szolgáltató honlapján találod meg a feltételeket.

Itt van pl. az EON:

[link]

Itt a komplett üzletszabályzat:

[link]

2022. okt. 1. 13:44
 9/23 anonim ***** válasza:
73%

Itt van részletes infó a B tarifás vezérelt áramról:

[link]

2022. okt. 1. 14:11
 10/23 A kérdező kommentje:

Igen, de a szolgáltató ászf-je csak a díjszabásra vonatkozik:

'A „B” árszabás szerint számolható el a felhasználó által meghatározott bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért – az elosztó vezérlőberendezésével vezérelt felhasználói áramkörre állandó jelleggel, megfelelő segédeszköz hiányában állagsérelem nélkül nem leválasztható módon, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott – felhasználói berendezés fogyasztása."

Ez az én értelmezésemben az elszámolásra vonatkozik, nem szerepel benne olyan hogy mi kapcsolható rá és hogyan. Konnektor valóban nem köthető rá, de egy klíma, amit csak éjszaka használok fűtésre? Vagy fixen egy olyan berendezés, ami két helyről is kaphat áramot?

Például a bojler ráköthető-e úgy, hogy két fűtőszál van benne, az egyik az éjszakaira a másik a nappalira kötve? Vagy úgy hogy egy fűtőszál, de egy fixen bekötött relé vezérli, hogy az éjszakairól vagy a nappaliról fűtsön-e a bojler? Szóval erre vonatkozó műszaki előírásra lenneék kíváncsi, ami hiteles és nem csak valamilyen oldal magyarázata.

2022. okt. 1. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!