Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A kályhacső mérete kisebb...

A kályhacső mérete kisebb mint a kéménylyuk a falban?

Figyelt kérdés
Bent van a cső, de az oldalakon kb 2-3 centi hézag van. Cementezni nem akarok, mert az hőre bereped és kiesik. Arra gondoltam hogy veszek egy kis üveggyapot darabot és az méretre bevágom a hézagba és gipszel bekenem majd ráteszem a rózsát. Ez így jó megoldás lehet? Nem jön ki a füst? Az üveggyapot úgy tudom hőálló, mindegy milyet veszek, mert egyik se ég meg, de nem tudom pontosan.
2022. szept. 25. 20:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem méred meg a lyukat is?
2022. szept. 26. 12:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az üveggyapot lehet, hogy nem ég meg, de nem hermetikus tömítőanyag, hanem szigetelő. Ezért a legveszélyesebb anyagtól, a szénmonoxid gáztól visszaáramlás esetén nem fog megvédeni.

Csináld úgy, ahogy az 5-ös írta, szűkítő idommal, takaró lemezzel!

2022. szept. 26. 12:30
 13/17 anonim válasza:
62%
Én alufólia galacsinokkal oldottam meg, bár nálam csak 1 centis hézag volt.
2022. szept. 29. 18:55
 14/17 A kérdező kommentje:
#13, 1 centis hézag alufólia és arra hőálló szilikon talán jó egy szezonra. Nálam nagyobb hézag volt, üvegszálas azbeszt csíkom volt, ami kandallók ajtóján van, azzal tömködtem körbe és átkentem gipszel, de visszaszedtem és majd gázossal nézetem meg hogy jó-e úgy, mert ahogy próbafűtést csináltam, minimálus füstöt láttam a begyújtás után. Viszonylag jól kitömte a hézagot, de egész télen nem bírja így főleg a gipsz.
2022. szept. 29. 21:19
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

Gázosnak mi köze egy kéményhez?

Kéményseprő szakterülete ez.

2022. szept. 29. 22:31
 16/17 A kérdező kommentje:
A gázszerelő aki jár ide minden évben, ő megcsinál ilyesmit is és van neki hozzá mindene.
2022. szept. 29. 22:57
 17/17 anonim válasza:
Elvileg van külön ilyen kinyomópisztolyos hőálló szigetelő anyag, de nálam ugyanúgy elrepedezett, mintha cementet vagy gipszet raktam volna oda, de az alufólia bejött és ha arról van szó könnyen kivehető
2022. szept. 30. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!