Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A kályhacső mérete kisebb...

A kályhacső mérete kisebb mint a kéménylyuk a falban?

Figyelt kérdés
Bent van a cső, de az oldalakon kb 2-3 centi hézag van. Cementezni nem akarok, mert az hőre bereped és kiesik. Arra gondoltam hogy veszek egy kis üveggyapot darabot és az méretre bevágom a hézagba és gipszel bekenem majd ráteszem a rózsát. Ez így jó megoldás lehet? Nem jön ki a füst? Az üveggyapot úgy tudom hőálló, mindegy milyet veszek, mert egyik se ég meg, de nem tudom pontosan.
2022. szept. 25. 20:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

A kémény lyukba be van malterozva 1 olyan henger alakú lemez (stucni) ahova kályha cső bele passzol.Ilyet lehet csinálni a kályha cső vastagabb végéből.

Semmilyen tömités nem kell ekkor .

2022. szept. 25. 20:40
 2/17 anonim ***** válasza:
37%
Inkább bízd szakemberre!
2022. szept. 25. 20:45
 3/17 A kérdező kommentje:
#2, ilyen 2 perces munkáért fizessek 10 ezret? Gázszerelő se oldaná meg szebben vagy jobban. Édes istenem, 2 centi hézagra hívjak szakembert... ez ám a nagy segítség.
2022. szept. 25. 21:25
 4/17 anonim ***** válasza:
37%
Azt kérdezted, nem jön-e ki a füst. Ha esetleg majd mégis kijön, azt nem két perc lesz rendbe tenni.
2022. szept. 25. 21:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy azelőtt nagyobb méretű, mondjuk 15-ös cső volt benne, neked meg csak 12-es a csöved.

Ebben az esetben lehet venni füstcső bővítőt/szűkítőt

[link]

és hozzá megfelelő méretű takarólemezt:

[link]

De egy lépésben is megoldhatod egy ilyennel, ami a csöveddel kompatibilis:

[link]

Ha nagyon precíz akarsz lenni, falra helyezés előtt körben belülről leszigeteled!

2022. szept. 25. 21:29
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Létezik füstcső bővítő és szükítő. Vegyél egyet.
2022. szept. 25. 21:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

…azaz körben tömíted.

(5-ös voltam)

2022. szept. 25. 21:32
 8/17 A kérdező kommentje:
120-as a cső, a hézag nem tudom mennyi, szemre 2-3 centi, ezért nem tudok szűkítőt választani hozzá. Úgyhogy csak az üveggyapot megoldás a legbiztosabb, mert szűkítővel is maradna hézag és ugyanott lennék.
2022. szept. 25. 21:52
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi a linkeket!
2022. szept. 25. 21:52
 10/17 anonim ***** válasza:

Ahogyan leírtad az elképzelésed, úgy oldd meg. Sikerülni fog.

Ha jó a huzat a kéményben, még tömítés sem kell, csak dísztárcsa a lyuk elé.

2022. szept. 26. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!