Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Házi vegyszert tudna ajánlani...

Házi vegyszert tudna ajánlani valaki, ami jól, erőteljesenfel tudná oldani/marni a TOJÁSSÁRGÁJÁT?

Figyelt kérdés

Eredeti, üres tojáshéjra lenne szükségem, de a lehető legkisebb befúrással.

Megpróbáltam azt, hogy 23G méretű injekciós tűvel kiszívom a tartalmát. A fehérjénél ez működik is, viszont a sárgája, ami ugye sokkal jobban összeálló anyag, az mindig bentragad, tűvel csak a fehérjéből tudok szívni.


Arra gondoltam, h. olyan anyagot, ami nem marná fel a mész héjat, de a sárgáját igen, azt befecskendezném, majd a maradékot így szívnám ki.


Erre az oldószerre van bárkinek vlmi. tippje?



2022. szept. 25. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kiszívni, hanem kifújni kell a túloldalon lévő -szintén- tűhegynyi lyukon.

Számtalanszor csináltam már, neked is fog sikerülni.

2022. szept. 25. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A húsvéti tojásokat is úgy fúják ki, ahogyan az 1. válaszoló írta.
2022. szept. 25. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Csak egyetlen lyukat fúrhatok!
2022. szept. 25. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Próbáld ki esetleg azt, hogy nagyon alaposan összerázod a tojást, akkor összekeveredik a fehérje és a sárgája. (Ilyen diy otthoni videókban általában pörgetik.)

Hátha jobban ki tudod szívni, ha összekeveredik a fehérje-sárgája.

2022. szept. 25. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Elviekben ecet vagy citromlé .
2022. szept. 26. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

#5,

nem a tojáshéjat, hanem a sárgáját akarja folyékonnyá tenni!

2022. szept. 26. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Áruld már el, hogy miért nem lehet 2 lyuk rajta???
2022. szept. 26. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Eddig #4-es módszere a legjobban használható!! Köszönöm Neki a tanácsot. Igaz, 23G-s tűvel ritkán jön össze, legalább 20G-t kell használnom.


Az eddig leginkább bevált módszerem az, hogy dremel-el fúrok egy kicsi lyukat. Kisebbet szoktam megpróbálni, mint amekkora maga a tű átmérője, mert így a tűvel fogom kiszélesíteni és az akkor pont "légmentesen" beleillik.


Először leszívok annyi tiszta fehérjét, amennyit bírok, ez ideális esetben 2×10 ml. Ez után, amikor továbbszívni már ahogy sem lehet, óvatosan, de módszeresen felrázom a tojást. Lehet is valamennyire érezni, ahogy szétesik benne a sárgája.

Felrázás után már jól lehet leszívni.

Viszont ez után is marad benne még egy kevés. Ezt a maradékot úgy tudom kiszívni, hogy !óvatosan, lassan! (vigyázni kell, h. ne robbanjon szét a tojáshéj) visszatöltök bele meleg vizet, összerázom, majd úgy szívom le.

Ezt 2-3× megcsinálom, amíg még leszívásnál látszik, hogy maradt benne sárgája, S utána kész.

😀

2022. okt. 1. 13:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!