Házi vegyszert tudna ajánlani valaki, ami jól, erőteljesenfel tudná oldani/marni a TOJÁSSÁRGÁJÁT?
Eredeti, üres tojáshéjra lenne szükségem, de a lehető legkisebb befúrással.
Megpróbáltam azt, hogy 23G méretű injekciós tűvel kiszívom a tartalmát. A fehérjénél ez működik is, viszont a sárgája, ami ugye sokkal jobban összeálló anyag, az mindig bentragad, tűvel csak a fehérjéből tudok szívni.
Arra gondoltam, h. olyan anyagot, ami nem marná fel a mész héjat, de a sárgáját igen, azt befecskendezném, majd a maradékot így szívnám ki.
Erre az oldószerre van bárkinek vlmi. tippje?
Nem kiszívni, hanem kifújni kell a túloldalon lévő -szintén- tűhegynyi lyukon.
Számtalanszor csináltam már, neked is fog sikerülni.
Próbáld ki esetleg azt, hogy nagyon alaposan összerázod a tojást, akkor összekeveredik a fehérje és a sárgája. (Ilyen diy otthoni videókban általában pörgetik.)
Hátha jobban ki tudod szívni, ha összekeveredik a fehérje-sárgája.
#5,
nem a tojáshéjat, hanem a sárgáját akarja folyékonnyá tenni!
Eddig #4-es módszere a legjobban használható!! Köszönöm Neki a tanácsot. Igaz, 23G-s tűvel ritkán jön össze, legalább 20G-t kell használnom.
Az eddig leginkább bevált módszerem az, hogy dremel-el fúrok egy kicsi lyukat. Kisebbet szoktam megpróbálni, mint amekkora maga a tű átmérője, mert így a tűvel fogom kiszélesíteni és az akkor pont "légmentesen" beleillik.
Először leszívok annyi tiszta fehérjét, amennyit bírok, ez ideális esetben 2×10 ml. Ez után, amikor továbbszívni már ahogy sem lehet, óvatosan, de módszeresen felrázom a tojást. Lehet is valamennyire érezni, ahogy szétesik benne a sárgája.
Felrázás után már jól lehet leszívni.
Viszont ez után is marad benne még egy kevés. Ezt a maradékot úgy tudom kiszívni, hogy !óvatosan, lassan! (vigyázni kell, h. ne robbanjon szét a tojáshéj) visszatöltök bele meleg vizet, összerázom, majd úgy szívom le.
Ezt 2-3× megcsinálom, amíg még leszívásnál látszik, hogy maradt benne sárgája, S utána kész.
😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!