Az emberek miért kötnek lakásbiztosítást?
Azért majd az ilyen esetekre tegyél félre pár millát:
Sokan kötnek olcsó biztosítast, ami nemcsak kevés dologra fizet, de nincs ertékkövetése, és ha fizet, akkor is keveset.
Persze hozzájön biztosítós kárfelmérési hozzáállása is.
A családunkban mindenki biztositja az ingatlanát és egyeb dolgait is. A nagyszüleim háza egyszer leégett. Ha nem lett volna a biztosítás, akkor az életük munkája végképp megsemmisült volna. Legalább nem előlről kellett kezdeniük, így "csak" 1,5 millió volt a káruk (amit nem fedezett a biztosítás), a sokk és az építkezes megpróbáltatásai, a többit pedig fizette a biztosító. Újra felépült a házuk.
Csőtörés esetén, betörés esetén és még számtalan kisebb, de mélyen pénztárcába nyúlós baj esetén is jól tud jönni egy jól összerakott biztosítás! Nem azt mondom, hogy mindent térítenek az utolsó pár zokniig, de legalább egy jó alap a folytatáshoz, újrakezdéshez...
Nekem 10-12 éve van lakásbiztosításom egy nagy biztosítónál és, ha károm volt (beázás, csőtörés, viharkár, kutya orvosi költsége) eddig mindig tisztességesen fizetett a biztosító. Kisebb károknál ki sem jöttek, elég volt, ha a fényképet vagy a kutyám kezelési lapját beküldtem az online felületen és átutalták a pénzt. Igaz, nem minden héten jelentek be kárt, tehát látják, hogy nem lehúzásra játszom. Van értékkövetés és 2-3 évente találkozom a képviselővel, akivel átnézzük és szükség esetén aktualizáljuk a biztosítást. Másik biztosítóval nekem is volt rossz tapasztalatom, de ez nem magának a biztosításnak, hanem a biztosító cégnek a hibája.
Szerintem a biztosítás csak addig tűnik kidobott pénznek, ameddig nem történik valami baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!