Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az emberek miért kötnek...

Az emberek miért kötnek lakásbiztosítást?

Figyelt kérdés
40 évig fizetik és semmilyen nagyobb kár nem éri őket. Én eldöntöttem hogyha saját házam lesz, nem lesz rajta biztosítás.
2022. szept. 3. 09:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Húgomáknál a redőnyt beverte a jég, és a biztosítótól jött emberke egyesével számolta, hogy hány törött lapot kell cserélni. De hallottam már sok kacifántos történetet. Ezek után hülye aki nem mondja fel a biztosítását.
2022. szept. 3. 09:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a legtöbb ember azt hiszi hogy biztonságba van, de ha lenne egy 1 millió forintos kára, amiből a biztosító csak 200 ezret kárpótolna, igen csak nagyont néznének.
2022. szept. 3. 09:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért majd az ilyen esetekre tegyél félre pár millát:

[link]

2022. szept. 3. 09:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha lakáshitelt vesz fel valaki, akkor kötelező.
2022. szept. 3. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Sokan kötnek olcsó biztosítast, ami nemcsak kevés dologra fizet, de nincs ertékkövetése, és ha fizet, akkor is keveset.

Persze hozzájön biztosítós kárfelmérési hozzáállása is.

2022. szept. 3. 09:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy 25 ezer forintos redőny kárnál jön jól a biztosításod, hanem mondjuk egy tetőkárnál, tűzkárnál, vagy bármi olyannál, ahol több millió forintos kár ér. Nem muszáj fizetni, de utána számolni kell azzal, hogy magadra vagy utalva bármi baj ér.
2022. szept. 3. 10:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A családunkban mindenki biztositja az ingatlanát és egyeb dolgait is. A nagyszüleim háza egyszer leégett. Ha nem lett volna a biztosítás, akkor az életük munkája végképp megsemmisült volna. Legalább nem előlről kellett kezdeniük, így "csak" 1,5 millió volt a káruk (amit nem fedezett a biztosítás), a sokk és az építkezes megpróbáltatásai, a többit pedig fizette a biztosító. Újra felépült a házuk.

Csőtörés esetén, betörés esetén és még számtalan kisebb, de mélyen pénztárcába nyúlós baj esetén is jól tud jönni egy jól összerakott biztosítás! Nem azt mondom, hogy mindent térítenek az utolsó pár zokniig, de legalább egy jó alap a folytatáshoz, újrakezdéshez...

2022. szept. 3. 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos hogy szeretnek kibújni a fizetés alól. De ha valaki utánanéz a dolgoknak mielőtt bejelenti a kárt + alaposan elolvassa a szerződés apró betűs részeit hogy mire fizet és mire nem, vagy milyen kiegészítő biztosítást kell kötnie hogy biztosan fedezve legyen, akkor szerintem érdemes kötni.
2022. szept. 3. 19:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 10-12 éve van lakásbiztosításom egy nagy biztosítónál és, ha károm volt (beázás, csőtörés, viharkár, kutya orvosi költsége) eddig mindig tisztességesen fizetett a biztosító. Kisebb károknál ki sem jöttek, elég volt, ha a fényképet vagy a kutyám kezelési lapját beküldtem az online felületen és átutalták a pénzt. Igaz, nem minden héten jelentek be kárt, tehát látják, hogy nem lehúzásra játszom. Van értékkövetés és 2-3 évente találkozom a képviselővel, akivel átnézzük és szükség esetén aktualizáljuk a biztosítást. Másik biztosítóval nekem is volt rossz tapasztalatom, de ez nem magának a biztosításnak, hanem a biztosító cégnek a hibája.

Szerintem a biztosítás csak addig tűnik kidobott pénznek, ameddig nem történik valami baj.

2022. szept. 4. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!