Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudtok spórolni és...

Hogyan tudtok spórolni és felkészülni a télre?

Figyelt kérdés

Nagyon félek, hogy fázni fogunk és ha nem is éhezni, de közel leszünk hozzá!

Gázzal fűtünk, azzal talán benne leszünk a határon, villannyal esélytelen.

Az élelmiszerárak már most annyit drágultak hogy csak a legalapabb dolgokat veszem meg.

Enni kell, de már nincs sajt az asztalon, se semmilyen tejtermék. Néha tejföl mert az főzelékhez is kell. De semmi más. Se joghurt se semmi.

A hústermékek horror, tésztát eszünk tésztával már most. De mi lesz még?

Nem mindenki milliárdos hpgy bármit megvegyen. Hogy jönnek ki az emberek a pénzükből?

Akik eddig 200 ezer forintos fizetésüket felélték... nem magas életszínvonalon, azok most mit csináljanak ha minden a duplajára nőtt? És még tovább nő! Nem értem, nem tudom! A saját házunkban megfagyva, éhenhalunk!

2022. aug. 28. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos nem vagy(tok egyedül). És mi lesz a sok sok nyugdijassal, akiknek gyermekük sincse...?

Én is nagyon sötét felhőt látok.

2022. aug. 28. 22:55
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

200 ezer nettóból nem értem, hogy nem jössz ki saját házban.

Ha tényleg beférsz a gáz keretbe, akkor a rezsinek meg kell állnia havi 50 ezer körül. Enni én havi 50 körül költöttem eddig, mostanában inkább 60 körül.

Azaz megmarad havi nettó 90 ezred.

2022. aug. 28. 22:58
 3/11 A kérdező kommentje:

#2 Te figyelj már ide...

Te csak gáz+villanyt veszel a rezsibe, meg kajára 50et?

Átalányt fizetek vízre is és mindenre.

Villany 18 e

Gáz 18 e

Víz, csatorna 6 e körül

Van internet tv

Szemetszallitas... mar 1 kuka uritese 1 ezres!

Akkor csak a full alap dolgokat mondtam.

Kaja? Milyen 50? Mi 50?

Van 2 gyerekem, őket majd a Jóisten eltartja meg eteti?

Ruházkodni nem ruházkodtunk. Én nem is fogok az fix, de a gyerekek kinövik mindenüket.

Nem vettem még semmit a háztartásba, se mosószert se egy szappant. Semmit.

Folytathatnám de aki épelméjű az megérti.

2022. aug. 28. 23:37
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

"Van 2 gyerekem, őket"

És szerinted mindenki gondolatolvasó?

2022. aug. 29. 01:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hús helyett nem értem miért tésztát esztek, az drágult a legjobban és nem is a legtáplálóbb kaja. Jobban kijönnétek, ha kombinálnátok a hússal.
2022. aug. 29. 05:45
 6/11 mindentudó99 ***** válasza:
51%
Én teljesen megértelek kérdezö. Tragédia ami itt van. De majd jönnek az okoskodók hogy miert nem képzed magad keresel jobban kereső állást vagy mész külföldre. Mintha az így menne gyerekek mellett.
2022. aug. 29. 06:19
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Tehát leírom, hogy a rezsi 50, erre kvázi lehulyezel, majd kiirod, hogy az 49 (18+18+6+6+1) :D

Veszel szappant havi 3 ezerért..

Veszel 2 ruhát havi 5 ezerért.

Tehát marad havi 143 ezred ennivalóra. Azaz napi 4800 Ft.

Ennyiből neked is meg kellene tudnod oldani. És arról még nem beszéltünk, hogy ingyen kapják az iskolás korú gyerekek az iskolai étkezést.

2022. aug. 29. 07:42
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

De hogyhogy csak 200 ezred van? Férjed nincs? Csak a 2 gyerekre eső adókedvezmény+csp. 66 ezer forint havonta, ha elváltál, van gyerektartás, ha meghalt a férjed, árvaságra pluszban.

Vagy nem dolgozol? Nem értem.

Egyébként el kell adni a házat és beköltözni egy 2 szobás panelbe.

2022. aug. 29. 08:09
 9/11 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, a 18 e villanyra nagyon sok, ki kell iktatni a felesleges dolgokat, ez van. Ha van villanybojleretek - az sokat zabál - át kell köttetni éjszakai áramra, máris egy kicsit beljebb leszel. És vízkövetleníteni kell meg lejjebb tekerni a hőfokot. A gáz - 18 e - sajnos átlépi a keretet.
2022. aug. 29. 12:28
 10/11 anonim ***** válasza:
87%

Véleményem szerint akár durva/fájdalmas lépéseket lenne érdemes megfontolni. Mondom ezt úgy, hogy kimondani is fájdalmas.

Például: biztos, hogy ott kell élnem, abban a nagy házban, ahol most élek? A jó időkben elment, de rossz időkben fent tudom tartani? Nem lenne szintemhez való, költséghatékonyabb egy kisebb lakásba költöznöm? Főleg, ha megszűnt a jövedelem forrásom, esetleg már csak egyedül kell fenntartanom magam? Érdemes átgondolni.

Korda házaspár is eladta a villáját, igaz ez extrém példa, de jó példa, hogy akár ilyen érzelmileg fontos ingatlanoktól is meg lehet válni.

Vállalkozó vagyok, rossz időkben az év tervezést úgy kezdjük, hogy 10% költségmegtakarítással kezdünk. Bármi meglepő, de 10% az semmi, pillanatok alatt "meg lehet találni". Ugyanez igaz a magánéletben is.

A kérdésedre válaszolva pedig: jó időkben tartalékképzés. 1 évre javasolnám, de legalább 3-6 hónap, ha nincs bevételem, fenn kell tudni tartanom magam.

2022. aug. 30. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!