Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 2.5mm2 es alu vezeték milyen...

2.5mm2 es alu vezeték milyen kismegszakítóval biztosítható?

Figyelt kérdés

2022. aug. 23. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
13Amperes
2022. aug. 24. 07:59
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, én is rá gondoltam!
2022. aug. 24. 08:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Kicsit messzebbről nekifutva, az egy magyar sajátosság volt és van, hogy villanyt önállón szerelnek villanyszerelők, ami autóban úgy nézne ki, hogy fékrendszert terveznek, ami autónál nyilván úgy volna, hogy mérnökök elgondolkoznak, aztán majd kipróbálják, satöbbi. Ezért a régebbi magyar szabványok olyan egyszerűségre törekedtek, amit az átlag szakmunkás alkalmazni tud. A mostani szabványok meg nem ilyenek. Ennek az egyszerű kérdésnek nem sok értelme van, csak ha hozzátesszük, hogy mikor és hol. Miután a szabványban megadott értékek azok bizonyos hővezetésű (!) falban elhelyezett csőbe fektetett vezetékre vonatkoznak, egyéb korlátozó tényezők hiányában 30 C fok környezeti hőmérséklet mellett. Így a pincében nyugodtan lehet 16 A-re biztosítani - miután a legszigorúbb érték 30 C fok mellett erre a alumíniumra 15 A. Vagy ha a fal nem olyan, mint ami a szabványban meg van adva.

Egyszerűen fogalmazva, a mai szabványok alkalmazásánál fel kell vállalni a tervezői hozzáállást.

2022. aug. 24. 09:02
 4/5 anonim ***** válasza:

"a legszigorúbb érték 30 C fok mellett erre a alumíniumra 15 A"

az 'egyeres vezetékekből kettő terhelt' kritériumot elfelejtettem ideírni.

2022. aug. 24. 09:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Az egyszerű alap táblázatban a min 13,5A a max 28A ez nemcsak szerelési mód, hanem szigetelőanyag függő is. Korrekciós értékek vannak bőven.
2022. aug. 24. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!